Oamenii legii din România şi Franţa au colaborat pentru destructurarea unei reţele care fura telefoane de lux din Hexagon

Oamenii legii din România şi Franţa au colaborat pentru destructurarea unei reţele care fura telefoane de lux din Hexagon

Afacerea era condusă de câţiva membri ai clanului Novacovici, o cunoscută familie de ţigani cu reşedinţe în Timiş şi Arad. O parte dintre acestea au fost vizitate astăzi de poliţişti şi procurori DIICOT, trei persoane fiind reţinute în baza unor mandate de arestare europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modul de operare al grupării era simplu, dar eficient. Persoane fără importanţă pentru clan, aşa-zise "săgeţi", erau trimise să încheie contracte de cumpărare în rate pentru telefoane foarte scumpe. Pentru a păcăli firmele de telefonie vizate, rromii virau sume mari de bani în conturile bancare din care firmele franceze îşi extrăgeau prima rată, victimele fiind liniştite apoi de faptul că au de a face cu oameni cu bani. După achitarea primei rate, conturile erau închise, cunpărătorii erau de negăsit, iar telefoanele de lux ajungeau în România unde erau vândute pe piaţa neagră.

Autorităţile franceze au descoperit că nu mai puţin de 700 de telefoane au fost subtilizate astfel. Prejudiciul pentru o singură firmă de telefonie mobilă a fost de aproximativ 550.000 de euro, însă investigatorii sunt convinşi că răufăcătorii nu au avut doar o singură ţintă. Cele trei persoane reţinute astăzi pentru tafic de persoane şi escrocherie vor fi extrădate în Franţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: