Oamenii legii acuzaţi că au bătut doi tineri confundaţi cu un interlop, plasaţi în arest la domiciliu

Oamenii legii acuzaţi că au bătut doi tineri confundaţi cu un interlop, plasaţi în arest la domiciliu

Tribunalul Timiş a decis arestarea la domiciliu a trei poliţişti şi un jandarm FOTO Arhivă

Tribunalul Timiş a respins cererea de arestare preventive formulată de Parchetul Militar Timişoara pe numele celor trei poliţişti şi un jandarm acuzaţi că au snopit în bătaie doi tineri nevinovaţi, confundaţi cu un interlop.

Trei poliţişti şi un jandarm acuzaţi de purtare abuzivă au fost prezentaţi joi instanţei cu propunerea de arestare preventive pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins cererea de arestare preventivă, hotărând plasarea celor patru în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Snopiţi în bătaie după ce au fost confundaţi cu un intelop

Poliţiştii Ticu Darin (subcomisar), Gruber Alexandru (agent), Necula Marius (agent) şi jandarmul Gavrilă Alexandru Eugen au fost reţinuţi miercuri seara, la două săptămâni de la incindentul în care i-au bătutu cu sălbăticie pe doi tineri nevinovaţi care au fost confundaţi cu un interlop dat în urmărire.

Surse apropiate anchetei au declarat că întreaga operaţiune poiliţiştilor a fost surprinsă de o cameră de supraveghere a Primăriei Moşniţa. Înregistrarea a fost ridicată de procurori şi este acum probă în dosar. Sursele „Adevărul” susţin că din imagini se poate vedea cum tinerii confundaţi cu interlopul daţi în urmărire sunt bătuţi fără niciun motiv, neopunând rezistenţă în momentul în care au fost legitimaţi.

Aceleaşi surse au declarat că în înregistrare se vede cum cei doi tineri sunt daţi jos din maşină şi sunt culcaţi la pământ, iar după câteva zeci de secunde, fără ca tinerii să opună rezisenţă, jandarmii şi poliţiştii se năpustesc asupra lor, lovindu-i cu picioarele în timp ce erau culcaţi la pământ. „Dau toţi. Şi jandarmii şi poliţiştii. Îi lovesc repetat cu picioarele”, a explicat imaginile o sursă „Adevărul”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: