O urmă lăsată pe o sticlă de spirt Mona, proba cheie în prinderea unui criminal periculos: „Nu m-a interesat dacă l-am omorât”

O urmă lăsată pe o sticlă de spirt Mona, proba cheie în prinderea unui criminal periculos: „Nu m-a interesat dacă l-am omorât”

Probele prelevate de la locul crimei de la Tricoul Roşu din Arad au fost esenţiale în prinderea criminalului FOTO vestic.ro

Un om al străzii din Arad a fost condamnat în primă instanţă la 25 de ani de închisoare fiind acuzat că în 2010 l-a omorât cu sânge rece pe un alt om al străzii. Pentru prinderea criminalului a fost, însă, nevoie de cinci ani. Ucigaşul a putut fi prins numai după realizarea testelor AND, proba-cheie fiind o urmă lăsată pe o sticlă de spirt din care ucigaşul şi victima au băut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au avut nevoie de cinci ani să revolve un dosar de crimă în care a fost ucis un om al străzii. Omorul a avut loc în vara lui 2010, când, în incinta fostei fabrici Tricoul Roşu, a fost descoperit cadavrul unui bărbat de 42 de ani care prezenta urme de violenţă. De la faţa locului au fost ridicate mai multe probe, printre care două bucăţi de lemn cu urme de sânge şi o sticlă de spirt Mona.

În paralel, procurorii au întocmit un cerc de suspecţi, dar nu au reuşit să afle mare lucru despre modul în care s-a produs crima. Pentru rezolvarea cazului s-a dispus şi efectuarea testelor ADN, iar pe bucăţile de lemn ridicate de la locul crimei au fost identificate profilele genetice ale victimei şi ale unei persoane necunoscute. Ulterior s-a dovedit că profilul genetic de pe arma crimei îi aparţine lui Lucian Paraschiv, un bătrân de 65 de ani, om al străzii şi condamnat înainte de Revoluţie la 19 ani de închisoare pentru că şi-a omorât tatăl.

În urma analizelor de laborator, anchetatorii au găsit urmele criminalului şi pe o sticlă de spirt găsită la faţa locului. „Aşa cum am arătat, cu ocazia cercetării la faţa locului a fost identificat un flacon cu spirt medicinal Mona de pe care a fost prelevată o urmă papilară care s-a stabilit că aparţine inculpatului”, se arată într-un document intrat în posesia „Adevărul”.

Pus în faţa probelor, criminalul nu şi-a recunoscut fapta. Procurorii au avut însă suficiente probe pentru a-l pune pe ucigaş sub acuzare, iar la cinci ani de la comiterea crimei Lucian Paraschiv a fost arestat. Criminalul şi-a recunoscut fapta doar în faţa judecătorului, unde a declarat fără remuşcări că după ce a lovit victima, aceasta a căzut, iar el a lăsat-o acolo şi a plecat. „Nu m-a interesat dacă l-am lovit rău sau l-am omorât”, a fost declaraţia criminalului. Astfel, judecătorii Tribunalului Arad l-au condamnat pe Paraschiv la 25 de ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, urmând ca decizia finală să se pronunţe la Curtea de Apel Timişoara, unde procesul este pe rol. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: