O tânără de 35 de ani a murit după ce a născut un bebeluş uriaş. Şase copii au rămas orfani de mamă

O tânără de 35 de ani a murit după ce a născut un bebeluş uriaş. Şase copii au rămas orfani de mamă

Caz dramatic în Timiş, unde o femeie în vârstă de 35 de ani a murit după ce a născut un copil macrosom cu o greutate de 5,4 kg. Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, de care aparţine maternitatea la care a născut femeia, susţine că pacienta a făcut complicaţii mari după naştere. Potrivit medicilor, bebeluşul, care mai are acasă cinci fraţi, este bine, fiind internat la Neonatologie.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tânără de 35 de ani din satul Lunga, aparţinător comunei Comloşu Mare, a murit în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Judeţean Timişoara, în urma unor complicaţii apărute după naştere. Femeia, aflată la a 10 sarcină şi a 6-a naştere, a născut joi după-amiază, pe cale naturală, un bebeluş de 5,4 kg, cu mult peste greutatea normală a unui bebeluş, care este cuprinsă între 3,2 şi 3,5 kg.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, naşterea a decurs normal, însă după naştere femeia a început să sângereze fără oprire. „A fost monitorizată, iar pentru că nu s-a oprit sângerarea, s-a intervenit chirurgical şi a fost extras uterul. Imediat a fost transferată la ATI, dar din păcate în jurul orei 4.00 a survenit decesul”, a declarat medicul Marius Craina, potrivit căruia se analizează modul în care s-au respectat protocoalele în acest caz.

Potrivit medicului Marius Craina, din cauza dimensiunilor mari ale bebeluşului din timpul sarcinii, femeia a fost suspectată de diabet şi a fost supusă unor controale medicale pluridisciplinare. Marius Carina a declarat că starea bebeluşului este bună, fiind internat la secţia de Neonatologie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: