O româncă de 61 de ani s-a căsătorit cu un pakistanez cu 20 de ani mai tânăr ca să îl ajute să obţină dreptul de şedere în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un pakistanez în vârstă de 42 de ani este obligat să părăsească România după ce a fost prins de poliţiştii de la Imigrări că a încheiat o căsătorie de convenienţă cu o româncă în vârstă de 61 de ani.

Un cetăţean pakistanez are la dispoziţie 30 de zile să părăsească România după ce instanţa a constatat că s-a căsătorit formal cu o româncă cu 20 de ani mai mare doar ca să primească dreptul de şedere în România. Potrivit poliţiştilor, pakistanezul de 42 de ani şi românca de 61 de ani s-au cunoscut prin intermediul unei cunoştinţe comune, iar după ce au ţinut legătura prin telefon, au hotărât să se căsătorească pentru ca bărbatul să obţină un permis de şedere în România.

Astfel, la sfârşitul lunii septembrie a anului 2018, cei doi au încheiat căsătoria, iar l-a începutul lunii octombrie s-au prezentat cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român”, arată poliţiştii Serviciului pentru Imigrări.

Pentru a vedea dacă românca şi pakistanezul s-au căsătorit doar din interes, poliţiştii au început verificările, ocazie cu care au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, s-au purtat discuţii cu persoane din anturajul acestora şi s-au realizat alte activităţi relevante în stabilirea situaţiei reale. 

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit, şi de această dată, la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoşterea partenerului de viaţă, precum şi viaţa în comun a celor doi.  Toate aceste aspecte, au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene”, mai arată poliţiştii Serviciului de Imigrări.

Convinşi că pakistanezul şi românca au încheiat o căsătorie de convenienţă, poliţiştii au refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţeanului pakistanez în România, iar pe numele acestuia, a fost emisă o decizie de returnare prin care era obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile. Cetăţeanul pakistanez a contestat decizia Serviciului de Imigrări în instanţă, perioadă în care decizia de părăsire a României a fost suspendată. Judecătorii au constatat că, într-adevăr, românca şi pakistanezul au încheiat o căsătorie de convenienţă. Astfel, pakistanezul este nevoit să părăsească România în termen de 30 de zile de la data pronunţării sentinţei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite