O nouă operaţie dificilă realizată cu succes de medicii timişoreni: au reconstruit pleoapa ochiului stâng al unei paciente de 9 ani

O nouă operaţie dificilă realizată cu succes de medicii timişoreni: au reconstruit pleoapa ochiului stâng al unei paciente de 9 ani

Imagine din timpul operaţiei care a durat patru ore. FOTO: SCJU Timişoara

La începutul săptămânii, medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au dus la bun sfârşit o operaţie complexă care a salvat antebraţul unui pacient bolnav de cancer osos, dar aceasta nu a fost singura ispravă de acest gen din ultimele zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Vinerea trecută, o echipă a Compartimentului de Microchirurgie Clinică Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean, coordonată de doctorul Lucian Jiga, a efectuat o intervenţie chirurgicală complexă, menită să reconstruiască arhitectura feţei şi cea a ochiului stâng, sever deformate în urma unui defect congenital, la o pacientă în vârstă de nouă ani.
 
Copilul s-a născut cu un sindrom malformativ complex la nivelul sistemului lacrimal al ochiului stâng, care a fost operat în urmă cu şase ani. Cicatricea rămasă în urma primei operaţii a dus la complicaţii, în timp apărând lagoftalmia (pleoapa nu mai acoperea în totalitate ochiul) şi ulcer cornean, lucruri care puneau în pericol vederea la ochiul stâng, în timp ce aspectul facial sever deformat a devenit o povară psihologică importantă pentru copil.
 
Operaţia de la sfârşitul săptămânii trecute a constat în reconstruirea în întregime a pleoapei inferioare a ochiului stâng, precum şi a aspectului acelei jumătăţi din chipul fetiţei. "Evoluţia imediat postoperatorie a pacientei a fost favorabilă, intervenţia chirurgicală fiind declarată un real succes. În urmatoarea perioadă, pacienta va fi urmărită şi tratată în ambulator până la vindecarea completa", a fost mesajul doctorului Lucian Jiga.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: