O finanţare de 15 milioane de euro pentru centrul istoric al Timişoarei este în pericol pentru că muncitorii care lucrează la pavaj „s-or du' la fân”

O finanţare de 15 milioane de euro pentru centrul istoric al Timişoarei este în pericol pentru că muncitorii care lucrează la pavaj „s-or du' la fân”

Pietrarii care lucrează în centrul Timişoarei au lăsat străzile sparte şi au plecat să-şi adune fânul

Situaţie incredibilă la Timişoara, unde lucrările la centrul istoric al oraşului sunt blocate. Cu patronul firmei dispărut fără urmă în urma unei anchete penale, meseriaşii pietrari, cei mai mulţi veniţi din Maramureş, au abandonat lucrările şi au plecat să-şi strângă fânul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai important proiect al Timişoarei, reabilitarea centrului istoric al oraşului este blocat în momentul de faţă, iar dacă lucrările nu vor fi gata până la sfârşitul anului Timişoara pierde finanţarea europeană. În această situaţie s-a ajuns după problemele penale ale firmei Romprest, care realizează lucrarea.

Cu patronul Romprest dispărut fără urmă, muncitorii care lucrau la pavarea centrului istoric al Timişoarei au plecat în Maramureş să îşi strângă fânul. Situaţia a fost dezvăluită de primarul Nicolae Robu, care a declarat că, întors din SUA, a efecgtuat o vizită pe şantier şi a constatat că sunt foarte puţini muncitori, comparativ cu alte perioade.

„În Piaţa Unirii se lucra foarte bine. Acum, am constatat că sunt foarte puţini muncitori. Nu era niciun şef pe acolo şi l-am întrebat pe unul dintre muncitori unde sunt ceilalţi. Răspunul a fost uluitor pentru mine. Mi-a spus că ceilalţi s-or du’ la fân pentru că e vremea fânului şi ei nu trăiesc numai din cioplit piatra, trebuie să îşi vadă şi de gospodăriile de acasă din Maramureş”, a spur primarul Nicolae Robu. Primarul Timişoarei a spus că în astfel de situaţii, firma care a contractat lucrarea este la mâna muncitorilor pentru că „pietrarii nu fac coadă în Piaţa Unirii”. „Lucrăm cu acei muncitori care există pe piaţă”, a mai declarat Robu.

Cea mai mare problemă este că în toată această perioadă centrul istoric al Timişoarei este tot spart, cei care au afaceri în zonă se chinuie să supravieţuiască, iar dacă până la sfârşitul anului lucrările nu sunt gata, Timişoara riscă să piardă banii europeni. Primaul Nicolae Robu nu a putut oferi garanţii că proiectul va fi terminat în timp util. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: