O familie de escroci a traversat ţara doar ca să înşele prin metoda „accidentul”. Cu cât au pedepsit judecătorii înşelăciunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Lugoj a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar în care doi soţi din Medgidia, judeţul Constanţa, sunt acuzaţi că au înşelat doi bătrâni din Timiş prin metoda „accidentul”.

Un caz soluţionat recent în primă instanţă scoate la iveală faptul că escrocii care înşală prin metoda „accidentul” îşi aleg foarte bine victimele. Astfel, doi soţi din Medgidia, judeţul Constanţa, au mers până la Timişoara cu trenul, iar de acolo au luat un taxi până în localitatea Belinţ, aflată la aproximativ 60 de km de Timişoara. Acolo, escrocii au oprit la casa unei familii. În timp ce soţia aştepta în taxi, escrocul a bătut la poarta victimelor. Totul s-a întâmplat seara la ora 23.00.

Dându-se fiul unei persoane accidentate de nepotul victimei, escrocul a obţinut 24.000 de lei. Pentru a-i convinge pe bătrâni, le-a dat acestora să vorbească şi cu un „comisar”. După o convorbire care a durat mai mult de o oră, victimele i-au dat escrocului banii.

Poliţia i-a prins, însă, pe aceştia la scurt timp după comiterea înşelăciunii, prejudiciul fiind recuperat integral. Bărbatul şi soţia lui au fost trimişi, însă, în judecată de către procurori pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Bărbatul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, iar soţia acestuia, care era recidivistă, a primit trei ani de închisoare cu executare.

Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel, la Curtea de Apel Timişoara, unde este programat termen luni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite