O clădire-simbol din Timişoara rămâne în paragină. Consiliul Judeţean suspendă procedura de recuperare a casei de la clanul de romi care o deţine

O clădire-simbol din Timişoara rămâne în paragină. Consiliul Judeţean suspendă procedura de recuperare a casei de la clanul de romi care o deţine

Autorităţile trebuie să aştepte ca proprietarul care a lăsat Casa Muhle să se demoleze să o aducă la starea iniţială

Preşedintele Consiliul Judeţean Timiş a pregătit un proiect prin care s-a dorit începerea procedurilor de expropriere a Casei Muhle, o clădire istorică din Timişoara ajunsă în posesia unui clan de romi şi lăsată în paragină.

Proiectul, prin care s-a propus înfiinţarea unei comisii pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării utilităţii publice a Casei Muhle, ar fi trebuit să fie supus votului în şedinţa de Consiliu Judeţean de miercuri, dar în debutul şedinţei, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, a retras proiectul. „Am primit o înştiinţare. Există o sentinţă definitivă prin care proprietarul este obligat să aducă imobilul la starea iniţială. Putem discuta de demararea acestei proceduri de obţinere a utiliţii publice şi de interes local doar în momentul în care proprietarul respectă sentinţa şi aduce imobilul la starea iniţială”, a declarat Călin Dobra.

Casa Muhle, care a aparţinut foştilor florari Wilhelm şi Arpad Mühle, a ajuns după Revoluţie în posesia lui Ionel Stancu, socrul lui Ionelaş Cârpaci, aflat în prezent în închisoare pentru escrocherii imobiliare. Casa Muhle a fost lăsată ani la rând să se degradeze, existând suspiciuni că imobilul este lăsat aşa intenţionat pentru a deveni o ruină şi pentru a putea fi valorificat terenul extrem de valoros.

La presiunea publică, Primăria Timişoara a deschis un proces prin care i-a cerut proprietarului să pună în siguranţă clădirea şi să o readucă la starea iniţială. Municipalitatea a câştigat procesul şi proprietarul a fost obligat să facă lucrările. Judecătorii au autorizat primăria să intervină în cazul în care proprietarul nu o face. Nici primăria nu a intervenit, primarul Nicolae Robu spunând că proprietarul „a mai făcut câte ceva pentru punerea în siguranţă a clădirii”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: