Numărul exact de români care s-au întors în ţară în ultima săptămână. Cifre uriaşe datorită culoarului special din Ungaria

Numărul exact de români care s-au întors în ţară în ultima săptămână. Cifre uriaşe datorită culoarului special din Ungaria

Zeci de mii de români s-au întors în ţară în ultima săptămână FOTO Inquam Photos/Virgil Simionescu

Zeci de mii de români s-au întors în ţară în ultima săptămână, după ce autorităţile maghiare au creat un culoar special pentru românii aflaţi în tranzit spre România.

Aproape 92.000 de români s-au întors în ultima săptămână în ţară. Asta arată cifrele Poliţiei de Frontieră, care a transmis, la solicitarea „Adevărul”, că din data de 18 martie, când autorităţile maghiare au creat un culoar de tranzit pentru români, şi până joi, 26 martie, au intrat în România 91.800 de persoane. 

Dintre acestrea, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, 69.000 de persoane au intrat în România prin vămile din vestul ţării. Dintre cei aproape 92.000 de români întorşi acasă, unii au venit cu avioane puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivel naţional sunt izolate la domiciliu peste 110.000 de persoane, iar 6.150 de persoane sunt în carantină. 

Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, românii care se întorc în ţară din zone galbene trebuie să se autoizoleze la domiciliu. Cei veniţi din zone roşii intră direct în carantină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: