Numărul elevilor cu media 10 la Evaluarea Naţională a crescut după contestaţii. Sute de elevi s-au trezit cu mediile scăzute

Numărul elevilor cu media 10 la Evaluarea Naţională a crescut după contestaţii. Sute de elevi s-au trezit cu mediile scăzute

FOTO Arhivă

O elevă a Colegiului Naţional C.D. Loga din Timişoara a reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională după contestaţii. Eleva, care a luat nota 9 la Română a contestat rezultatul, iar după recorectare a primit 10, obţinând astfel media 10.

Sute de elevi din Timiş au contestat notele primite la Evaluarea Naţională. În urma contestaţiilor, o singură elevă a reuşit să obţină media 10, numărul celor care au obţinut nota maximă la examen, crescând astfel de la opt, la nouă. Potrivit datelor statistice puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar, un elev care a contestat nota primită la Matematică, a obţinut după recorectare cu două puncte mai mult decât iniţial.

Note mai mari cu unu până la două puncte au fost la Română (54) şi la Matematică (patru). Un singur elev a reuşit să îşi crească după contestaţii media cu mai mult de un punct. Note crescute cu un punct au fost la Română (cinci) şi la Matematică (1). De asemenea, un elev a reuşit să îşi crească media finală cu un punct.

Aproape 340 de elevi au reuşit să obţină medii mai mari cu până la un punct în urma contestaţiilor. În cazul a 25 de elevi, media a rămas neschimbată, iar 124 de elevi s-au trezit după contestaţii cu mediile scăzute.Citeşte şi: 

Performanţă unică la Evaluarea Naţională. Colegele de clasă care au luat 10 la examen: „Clasa lor este una de elită”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: