NOUL COD CIVIL Părinţii divorţaţi sunt obligaţi să decidă împreună viitorul copilului

NOUL COD CIVIL Părinţii divorţaţi sunt obligaţi să decidă împreună viitorul copilului

Modificările pe care le aduce Noul Cod Civil au intrat în vigoare la data de 1 octombrie

Intrat în vigoare de la 1 octombrie, Noul Cod Civil aduce foarte multe modificări în materie de drept al familiei şi protecţiei minorului. Spre exemplu, printr-una din prevederi, noua lege îi responsabilizează pe părinţii divorţaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Institutul Naţional al Magistraturii a organizat, la Timişoara, mai multe seminarii pe tema Noului Cod Civil, intrat în vigoare de sâmbătă. La sfârşitul săptămânii trecute, judecătorul Cristiana Crăciunescu a vorbit despre noile prevederi legislative din dreptul familiei şi al ocrotirii minorului. O noutate absolută este aceea că, Noul Cod Civil îi responsabilizează pe părinţii care au divorţat. „În privinţa relaţiilor dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori, modificările sunt foarte importante, în sensul că legiuitorul a vrut să-i responsabilizeze pe ambii părinţi cu privire la creşterea copilului lor”, a explicat Cristiana Crăciunescu. 

Potrivit magistratului, termenul de „încredinţare a copilului unuia dintre părinţi” a fost înlocuit cu „autoritate părintească exercitată de ambii părinţi”. „Hotărârile importante cu privire la copil, la ce şcoală să meargă, ce cursuri să facă în plus, dacă este bolnav şi trebuie operat, trebuie luate de ambii părinţi. Prin urmare, instanţa de tutelă are obligaţia, în momentul în care pronunţă divorţul, să prevadă aceste chestiuni. Prin aceeaşi hotărâre se va stabili şi contribuţia fiecărui părinte în creşterea copilului”, a mai spus Cristiana Crăciunescu. 

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea alte modificări aduse de Noul Cod CivilDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările