Nota patru la purtare pentru şapte liceeni care au umilit un elev mai mic cu ocazia „botezului” din internat

Nota patru la purtare pentru şapte liceeni care au umilit un elev mai mic cu ocazia „botezului” din internat

Un elev al Colegiului de Artă Ion Vidu din Timişoara a fost umilit de şapte colegi mai mari FOTO timisoreni.ro

Şapte elevi ai unui colegiu de artă au fost propuşi pentru scăderea notei la purtare la patru după ce au umilit un elev mai mic în cadrul unor proceduri de „iniţiere” în internat.

 

Conducerea colegiului de Artă Ion Vidu din Timişoara a anunţat primele măsuri în cazul unui elev de clasa a IX-a umilit în internat de şapte colegi mai mari. Incidentul a avut loc în urmă cu trei săptămâni, când un elevul de clasa a IX-a li s-a plâns părinţilor că a fost bătut cu prosopul şi cu cureaua de colegi mai mari în cadrul aşa numitului „botez al internatului”. Părinţii l-au retras pe copil de la şcoală şi au reclamat incidentul.

Conducerea şcolii a anunţat marţi măsurile luate în acest caz. Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, după descoperirea incidentului, conducerea şcolii s-a întâlnit cu elevii, părinţii lor şi pedagogul internatului. La nivelul şcolii s-a constituit o comisie de cercetare disciplinară şi s-au convocat consiliile claselor şi consiliul profesoral.

Cu ocazia anchetei interne, cei şapte elevi implicaţi în accident şi-au recunoscut faptele şi au spus că şi-au cerut scuze victimei. Comisia de disciplină a propus sancţionarea elevilor cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare. În urma întocmirii raportului de către comisia de disciplină, Consiliul claselor a venit cu propunerea de mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare la şapte sau la patru, plus eliminarea din internat.

Consiliul claselor a decis scăderea notei la purtare la patru, scancţiune care a fost aprobată şi de consiliul profesoral al liceului. Nota finală la purtare va fi, însă, stabilită la consiliul de încheiere a semestrului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: