Nightloosers, o trupă care merită mai multă atenţie! „Există muzică bună în România, dar nu se ştie de ea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hanno Hofer şi Nightloosers la clubul Snake din Timişoara
Hanno Hofer şi Nightloosers la clubul Snake din Timişoara

Ardelenii de la Nightloosers au poposit în clubul Snake din Timişoara, pentru un concert în care şi-au prezentat şi noul album „Cinste lor”, apărut după o pauză de nouă ani

Se spune că nimeni nu e profet în ţara sa. Acestă vorbă se potriveşte şi muzicienilor de la Nightloosers. Trupa timişoreanului Hanno Höfer are parte de o mai mare apreciere în occident, decât în România. Asta s-a văzut şi în concertul din clubul Snake, unde extraordinarii muzicieni nu au avut parte de un public prea numeros.  
 

Cei care au ales să piardă o seară cu Nightloosers nu au avut însă ce regreta. Ritmuri country, folk şi blues combinate cu sound-ul popular tradiţional din Transilvania, oferite de Hanno Höfer, Gruno Geza, Claudiu Purcărin, Jimi “El” Lako şi Lucian Pop, au mers direct la inimile lor. 


“În occident lumea ne apreciază după ce ne aude. În ultimii ani am avut câteva concerte bune afară. Chiar şi peste ocean. Pot să spun că acum avem mulţi fani şi afară”, a declarat Hanno Höfer. 


După ce în luna martie au cântat la Berlin, cei de la Nightloosers se pregătesc pentru un concert care va avea loc în piaţa centrală a unui mic orăşel din Franţa. 


“Cinste lor” a venit după nouă ani


Concertul de la Timişoara a prilejuit şi albumului “Cinste lor”, cel de-al patrulea disc de la Nightloosers, după “Sitting On Top Of  The Wolds” (1995), “Plum Brandy Blues” (1997), “Rhythm&Bulz” (2004). 


“Scoatem atât de rar discuri pentru că noi nu suntem o trupă care trăieşte din CD-uri. Nu trebuie să scoatem hituri de vară. Concertele merg înainte. Acest album are câteva piese mai cunoscute decât de obicei. Noi până acuma ne orientam spre standard din acestea de blues clasic. Acum avem şi câteva piese de rock în varianta noastră”, a spus Hanno Höfer.


Liderul trupei susţine că a rupt total legăturile cu oraşul său natal, unde nu mai are pe nimeni apropiat. 


“Mai am o rudă mai îndepărtată, pe muzicianul Toni Kuhn. De fapt nici nu am ştiut că suntem rude, el mi-a spus”, a adăugat Höfer, care s-a mutat din Timişoara imediat după terminarea facultăţii.


Regionalizarea le rezolvă problemele


O preoblemă ivită pentru Nightloosers este faptul că doi dintre membri trupei locuisc la Bucureşti, iar trei la Cluj. 


“Întotdeauna a fost o discuţie unde tragem. La Bucureşti sau la la Cluj. Am ajuns la concluzia că e mai bine nu mai tragem. Când se face regionalizarea vom vedea unde mergem, ceva de genul”, a glumit muzicianul.

Întrebat dacă se va uita la finbala Eurovision, din această seară, Hanno Höfer susţine că nu este genul lui.

“Nu mă uit la Eurovision. Dar nu am avut încotro şi a trebuit să-l ascult pe reprezentantul României (n.r. Cezar Ouatu) în taxiuri, în maşini şi aşa mai departe. Nu e deloc zona mea şi nu mă pronunţ dacă e bun sau rău”, a spus Hanno Höfer.


Liderul trupei Nightloosers afirmă că în România există destule trupe valoroase, dar care nu sunt cunoscute publicului din ţară.


“Există foarte multe trupe bune în România, care nu sunt apreciate. Au un concert o dată la trei luni, chiar şi mai rar. Nu au cum să scoată albume. Muzica din România e mult mai bună decât acum zece ani, numai că nu se ştie de el. Eu rezonez cu trupe care nu sunt absolute cunoscute. Este o trupă acum care se numeşte Steaua de mare. Sigur nu aţi auzit de ei. În ţara nu a auzit nimeni de ei. Doar în Bucureşti începe să fie cunoscută”, a mai declarat Hanno Höfer.
 



În deschiderea concertului Nightloosers au cântat timişorenii de la Grave for Sale (Iancu Jianu- chitară, Marco Kurunczi - bass, Tibi Mijea - tobe şi Adi Ulmeanu –efecte), singura trupă de surf-rock din România. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite