Nicu Covaci readuce la Timişoara boxa "Marshall" în care cei din Phoenix au părăsit ţara clandestin GALERIE FOTO

Nicu Covaci readuce la Timişoara boxa

Phoenix a cântat aseară în faţa unei săli pline

Liderul formaţiei va dona istorica boxă "Marshall" Fan Clubului Phoenix. Covaci promite să le aducă şi o serie de chitare şi alte obiecte vechi legate de trupa Phoenix.

Citeşte şi:

Un nou scandal în Phoenix: Nicu Covaci şi Mircea Baniciu se acuză reciproc de legături cu Securitatea

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a promis că va aduce la Timişoara una dintre boxele "Marshall" cu care şi-a scos colegii de trupă din ţară, în 1977. Acesta susţine că mai păstrează doar una dintre acele boxe în care cei de la Phoenix au părăsit ţara clandestin, pe la frontiera cu Jugoslavia, de la Orşova. „Doar una Marshal mai am undeva aruncat în beci. E păcat să stea acolo. O să o aduc la Timişoara, împreună cu alte obiecte legate de Phoenix. Le voi da celor din Fan Clubul Phoenix. O să fie şi chitare printre ele”, a declarat Nicu Covaci.

Nicu Covaci a plecat din Timişoara, legal, prin căsătorie, în 1976, renunţând şi la cetăţenia română. În 1977, se întoarce în ţară cu dorinţa să îşi ia sculele şi instrumentele muzicale. Acesta scoate difuzoarele din boxe şi îi ascunde pe membrii formaţiei, pe care îi scoate din România cu un camion.

Concert cu sala plină

Phoenix a susţinut, aseară, în Sala „Constantin Jude”, primul din cele două concerte de „Mărţişor”. În deschidere au evoluat bucureştenii de la Phenomenum, o trupă formată din puşti cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Concertul Phoenix a fost aproape tras la indigo cu cel de anul trecut, de la Timişoara.

CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO


Foto: Moni Bordeianu şi Nicu Covaci au adus nostalgia anilor 60-70

După o întoarcere în timp cu Moni Bordeianu, primul solist vocal al trupei, care a cântat aşa cum o făceau cei de la Phoenix în anii 60-70, au urmat piese mai noi sau mai vechi din repertoriul formaţiei cu noul solist Bogdan Bradu. Nicu Covaci şi colegii săi au cântat o oră şi jumătate şi au revenit la un singur bis. 

În această seară, de la ora 20.00, Phoenix va susţine un concert de club în Fratelli. Biletul de intrare costă 25 de lei.

Album nou pentru Phoenix

Nicu Covaci lucrează la un nou album, care va conţine o sinteză între „Rapsodia II” a lui George Enescu şi „Mugur de fluier”. „Am comis un sacrilegiu şi ne-am luat de Enescu. Lansarea sper să o facem în luna aprilie, pe scenă. Va fi un eveniment deosebit, cu numeroşi muzicieni pe scenă”, a mai declarat Covaci.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: