Nicolae Robu, despre lărgirea pistelor pentru biciclete prin sacrificarea unor benzi auto: „Ar fi un dezastru. Ar ieşi nişte proteste de nu vă puteţi închipui”

Nicolae Robu, despre lărgirea pistelor pentru biciclete prin sacrificarea unor benzi auto: „Ar fi un dezastru. Ar ieşi nişte proteste de nu vă puteţi închipui”

Primarul Nicolae Robu susţine că sacrificarea unor benzi auto pentru transformarea lor în piste de biciclete ar fi „o eroare foarte gravă” FOTO pressalert.ro

Transformarea unor benzi de circulaţie în piste pentru biciclete ar fi un dezastru, susţine primarul Timişoarei Nicolae Robu. Edilul este convins că dacă ar lua o astfel de măsură s-ar ajunge la proteste „de nu vă puteţi închipui”.

Ştiri pe aceeaşi temă

După izbucnirea crizei COVID-19, mai multe oraşe europene au luat măsuri de încurajare a mersului pe bicicletă. În unele oraşe (Milano, Berlin, Bruxelles) pistele pentru biciclete au fost lărgite temporar, astfel încât cetăţenii să fie încurajaţi să folosească bicicleta. Întrebat dacă Primăria Timişoara a analizat oportunitatea sacrificării unor benzi de circulaţie pentru transformarea lor în piste de biciclete, primarul Nicolae Robu a spus că nu a analizat această opţiune şi nici nu o ia în calcul, considerând că o astfel de măsură ar fi un dezastru, inclusiv ecologic.

„Dacă am face aşa ceva, din păcate nu merită să facem experimentul pentru că am chinuit prea multă lume, vă garantez eu că ar ieşi nişte proteste de nu vă puteţi închipui. Nu puteţi poate să vă imaginaţi ce consecinţe negative ar fi pentru mii şi mii de timişoreni, pentru toţi până la urmă, pentru că s-ar crea nişte ambuteiaje cumplite, iar dacă ar fi ambuteiaje ar fi şi poluare. Vă garantez că ar fi un adevărat dezastru şi ecologic, şi ca nemulţumire masivă a cetăţenilor care şi-ar măcina nervii, şi-ar consuma timpul în trafic”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu a mai declarat că fiecare bandă în plus creată în ultimii ani a adus o îmbunătăţire a traficului, iar orice pas în spate ar fi o „eroare foarte gravă”. „Am tot respectul pentru biciclişti şi vreau să le asigurăm condiţii cât mai bune, şi de confort şi de securitate. Avem în lucru un proiect care va avea ca finalitate continuarea a ceea ce am construit şi modernizat ca piste de biciclete într-o viziune de ansamblu. Trebuie să avem o reţea de piste de biciclete care să permită continuitate de la cât mai multe puncte importante spre cât mai multe puncte importante, dar nu vreau să desfiinţăm benzi carosabile pentru că ar fi un dezastru”, a mai spus Robu, potrivit căruia câştigul ecologic ar fi anulat de ambuteiajele din trafic.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: