New York Times confundă Ungaria cu România după vizita Papei Francisc la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Postarea de Facebook-ul celor de la New York Times
Postarea de Facebook-ul celor de la New York Times

Gafă de proporţii pe pagina de Facebook a publicaţiei americane New York Times. Acesta scrie că papa Francisc a făcut, duminică, o vizită de şapte ore în România, în timp ce Suveranul Pontif se afla de fapt la Budapesta.

Pe pagina de Facebook a publicaţiei New York Time, care 17 milioane de urmăritori, a apărut o postare despre vizita papei Francis la Budapesta. În loc de Ungaria, cei de la New York Times au scris că papa s-a aflat vreme de şapte ore în România, unde a ţinut o slujbă în cadrul Conferinţei Internaţionale Ecumenice. Acesta a fost şi prima călătorie a papei după operaţia pe care a suferit-o în vară. 

Postarea a fost făcută duminică, la ora 19.00, ora României, şi a fost corectată de abia luni dimineaţa, în jurul orei 10.30. Aşadar, greşeala a persistat mai bine de 14 ore.  

Nu mai e o noutate faptul că cele două capitale, Budapesta şi Bucureşti, sunt confundate deseori, nu doar în media de peste ocean, ci şi în mesajele venite de la UEFA sau cele din rândul starurilor pop-rock, care salută publicul de la Bucureşti cu Hello Budapest, lucru care se întâmplă şi invers. 

New York Times
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite