“My Fair Lady” la nesfârşit: piesa marchează al 42-lea an pe scena timişoreană

“My Fair Lady” la nesfârşit: piesa marchează al 42-lea an pe scena timişoreană

My Fair Lady, de 42 de ani pe scenă

„My Fair Lady" revine pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara miercuri, 28 septembrie, de la ora 18:00, ocazie cu care mezzosoprana Ramona Zaharia va interpreta rolul Elizei Doolittle.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub conducerea muzicală a dirijoarei Mihaela Silvia Roşca, alături de Ramona Zaharia prim-planul distribuţiei îi cuprinde şi pe Octavian Vlaicu (Henry Higgins), Cristian Rudic (Alfred Doolittle) şi Dan Patacă (Colonelul Pickering) în.

 Capodopera lui Frederick Loewe se află de 42 de ani în repertoriul curent al Operei timişorene.

Inspirat de faimoasa piesă a lui George Bernard Shaw, „Pygmalion", musicalul în 3 acte şi 17 tablouri „My Fair Lady", compus  de Frederick Loewe,  relansează  mitul creatorului care se îndrăgosteşte de propria sa operă. 

Premiera absolută a musicalului lui Frederick Loewe pe scena timişoreană a avut loc în februarie 1969, în regia lui Ion Dacian şi sub conducerea muzicală a lui Ioan Kecenovici. My Fair Lady a avut parte la Timişoara de o distribuţie ilustră : Olimpia Bizera a interpretat rolul Elizei Doolittle,  iar Titus Moraru pe cel al profesorului Henry Higgins, ca mai apoi să fie întruchipat de Emil Rotundu. În primul an al premierei, 1969, s-au jucat cu casa închisă 43 de reprezentaţii.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările