Muzică, artă şi petreceri cu invitaţi de pretutindeni la StudentFest 2011. Descarcă programul Festivalului, de luni până duminică!

Totul despre compromisul din artă - este tema celui mai mare festival studenţesc de artă din acest an. StudentFest 2011 ia startul marţi şi propune o revenire a abordării din 1992, de la prima ediţie a festivalului. Peste 100 de invitaţi din ţară şi încă zeci de tineri de peste hotare vor demostra că arta se poate face cu fonduri minimale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Opt secţiuni de artă, în diferite locaţii, timp de o săptămână. Din 2 şi până în 8 mai, StudentFest aşteaptă mai bine de 10.000 de studenţi cu ateliere creative de fotografie, artişti din ţară şi de peste hotare care vor susţine concerte şi sesiuni  after-party. Ediţia din acest an şi-a propus să vină cu o serie de artişti necunoscuţi, pentru care festivalul să promită o rampă de lansare. „Bugetul total din acest an a fost de 15.000 de euro, un pic mai puţin decât bugetul de la secţiunea de muzică de acum patru ani.Ne-am descurcat şi aşa, pentru că am vrut să demonstrăm că arta se poate face şi cu bani puţini", a declarat Cristian Panţîr, preşedinte al OSUT şi coordonator al StudentFest.

CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA PROGRAMUL STUDENTFEST 2011

Arhitectură şi Arte Plastice

Pentru că tema principală a festivalului este „Compromisul", studenţii de la arhitectură vor expune o serie de lucrări compromise, care nu au trecut mai departe, din diferite motive. Cei de la Arte Plastice promit şapte zile de ateliere creative de Benzi Desenate, Face Painting, dar şi o expoziţie de lucrări pe tema compromisului.

Literatură şi publicitate

Condiţia poetului şi a scriitorului din 2011, dar şi rolul compromisului în lansarea acestora vor fi supuse dezbaterii dintre studenţi şi artişti. Organizatorii mai promit şi o lansare de carte şi ateliere creative cu eseuri şi poezii, pe aceeaşi temă centrală a concursului. Pentru că recesiunea a afectat o serie de bugete de marketing cei de la publicitate proprun o serie de workshopuri pe plaja din spatele Facultăţii de Arte din Timişoara.

Muzică şi After-Party


Strâns legate între ele, cele două secţiuni promit studenţilor numai distracţie. Astfel, fiecare seară de concert va fi încheiată cu o sesiune after-party. Printre cei care vor susţine concerte se numără Implant pentru Refuz şi Guerillas iar serile anunţă concerte Hip-Hop, Metal şi Drum&Bass.

"Sindicatele" studenţilor: de la lupta împotriva securiştilor la marşurile şi protestele cu pancarte din stradă

Teatru, Film şi Foto

Accent minim pe decor şi costume iar rolul actorilor exploatat la maxim - este modul de abordare al spectacolelor din cadrul secţiunii de Teatru. Asta, în contextul în care actrorii sunt nevoiţi să recurgă la o serie de  de compromisuri şi eforturi financiare, până la şansa de a presta pe scena unui teatru. Cei de la secţiunea Film anunţă o serie de workshopuri care introduc în lumea filmului, împreună cu un concurs de scurt-metraj. La Fotografie, studenţii au ocazia să participe la un workshop închis în redacţia ADEVĂRUL DE SEARĂ Timişoara, după care vor pune la dispoziţia iubitorilor de fotografie, o expoziţie a unor tineri austrieci.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: