Modernizarea drumului de la Autostrada Vestului până la Centura Timişoarei. Proiect de 17,27 milioane euro, finanţare din fonduri europene

Modernizarea drumului de la Autostrada Vestului până la Centura Timişoarei. Proiect de 17,27 milioane euro, finanţare din fonduri europene

Sorin Maxim şi Călin Dobra au semnat contractul de finanţare pentru modernizarea drumului de zece kilometri, dintre Austostrada A1 şi Centrura Timişoara.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) şi Consiliul Judeţean Timiş au semnat contractul de finanţare pentru proiectul lărgirii drumuliui care face legăura între Autostrada Vestului şi Centura Timişoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drumul judeţean ce leagă Timişoara de Autostrada A1 (Autostrada Vestului) -dinspre Dumbrăviţa -  va fi modernizat şi lărgit la patru benzi cu finanţare europeană prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 
Consiliul Judeţean Timiş şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat contractul pentru proiectul „Modernizarea  DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului Km 2+725 (sens giratoriu)-Centura Timişoara şi Centura Timişoara – Autostrada A1 (Km 12+975)”. 
 
Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanţare vizează modernizarea drumului judeţean 691, care face legătura între Timişoara şi Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăviţa. Acesta va fi lărgit la patru benzi de circulaţie, cu păstrarea traseului actual. Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 56 de luni.
 
Conform caietului de sarcini, cei aproximativ zece kilometri de drum judeţean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minim 350.000 de locuitori. 
 
Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a şase sensuri giratorii noi şi reamenajarea a încă şase, montarea a 181 de indicatoare de circulaţie,  a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 staţii pentru mijloacele de transport şi construirea unui refugiu auto.
 
Proiectul are o valoare totală de 17,27 milioane euro din care, finanţarea nerambursabilă este de 14,29 milioane euro, iar contribuţia beneficiarului este de 2,98 milioane euro. 
 
Cofinanţarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiţii 6.1 „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.
 
Până în prezent, în cadrul priorităţii de investiţii 6.1, în Regiunea Vest au fost contractate şapte proiecte având o valoare a finanţării nerambursabile de 98,98 milioane euro.

Într-o altă etapă, există şi intenţia de a lărgi drumul la patru benzi de la ieşirea din Dumbraviţa şi intrarea în Timişoara, însă pentru acest proiect vor fi implicaţi cele două primării. Conform directorului de la ADR Vest, Sorin Maxim, se va putea aborda acest proiect de abia din 2021. 
 
De pe Centura Timişoara face legătura dintre estul si nordul rutelor rutiere de la periferia orasului, de la DN 6 Timisoara - Lugoj, la DN 69 - Timisoara - Arad. Lungimea sa este de 12,6 km, are doua benzi.

Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările