Mobilizare generală la Timişoara pentru boicotarea benzinăriilor

Mobilizare generală la Timişoara pentru boicotarea benzinăriilor

Noile preţuri sunt ca un pistol la capul taximetriştilor

Timişorenii se mobilizează pe siteurile de socializare pentru marele protest împotriva creşterii preţului la carburant. Mesajele au început să curgă încă de săptămâna trecută, când bănăţenii se invitau la trei zile de boicot, pe 17, 18 şi 19 ianuarie.

Benzinarii din Timişoara se pregătesc pentru trei zile în care profitul lor va scădea vertiginos. Între 17 şi 19 ianuarie, bănăţenii sunt decişi să nu mai alimenteze la pompele din oraş ca protest la scumpirea nejustificată a carburanţilor. Mobilizarea a început de săptămâna trecută pe siteurile de socializare.

În curând benzina va ajunge la 6 lei/litrul. Haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de benzinarii miliardari şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piarda bani. După asta preţul benzinei/ motorinei va scădea. Să nu intre nimeni în nicio benzinărie pe 17,18,19 ianuarie! Să mergem cu mijloacele de transport, cu bicicletele sau pe jos, sau alimentaţi înainte”, se arată în mesajul lansat săptămâna trecută.

Fără monede la Timişoara

Astăzi, au fost lansate alte mesaje de mobilizare pe facebook, pe e-mail şi messenger. “Să dovedim multinaţionalelor fără scrupule, şi guvernului pdlist că ştim să fim uniţi în faţa scumpirilor, să mergem în cele trei zile cu RATT, sau cu bicicleta, pe jos. Să protestăm astfel paşnic şi legal împotriva creşterii nesăbuite a preţurilor la carburanţi!! Anul trecut benzina s-a scumpit cu peste 25% , în condiţiile în care barilul de petrol a fluctuat mai puţin şi majoritatea petrolului este autohton...”, se anunţă în mesaj.

Deocamdată, timişorenii nu au recurs la metodele folosite zilele trecute în mai multe oraşe din ţară, când s-a plătit carburant cu monede sau s-au alimentat cu cantităţi mici de benzină sau motorină.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările