Moartea fulgerătoare a unui corporatist „veşnic obosit“: „Muncea foarte mult. Îşi lua şi acasă de lucru. Era epuizat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă FOTO Shutterstock
Imagine de arhivă FOTO Shutterstock

Un tânăr de 35 de ani din Timişoara a murit la începutul acestei săptămâni în urma unui accident vascular cerebral. Tânărul renunţase de puţin timp la job-ul de la Hella, unde lucra la departamentul de Achiziţii, urmând să lucreze pentru Bosch. Nu a mai apucat să înceapă lucrul la noul loc de muncă.

Harald Petcov (35 de ani), angajat al companiei Hella până cu câteva zile înainte de deces, a murit la începutul acestei săptămâni în urma unui accident vascular cerebral care i-a fost fatal. Potrivit unor apropiaţi ai familiei, tânărul a lucrat până recent la departamentul de Achiziţii al Hella, de unde a demisionat invocând suprasolicitarea. „Muncea foarte mult. Era veşnic obosit. Îşi lua şi acasă de lucru. E posibil să fi făcut mai mult decât ar fi trebuit. Muncea pentru încă doi-trei colegi. E posibil să fi făcut mai mult decât e nevoie din proprie iniţiativă, fără să îi ceară cineva”, a mărturisit o prietenă apropiată a tânărului.

Potrivit acesteia, Harald nu era o fire foarte deschisă, fiind aproape tot timpul preocupat de muncă. „Tot timpul avea de lucru. Şi în week-end-uri scria la email-uri. A fost în vizită la o rudă şi a adormit pe scaun. Era epuizat”, a mai povestit prietena tânărului, potrivit căreia chiar înainte de minivacanţa de Rusalii, Harald a plecat de la Hella, urmând să înceapă lucrul la Bosch, o altă multinaţională din Timişoara.

Marţi, Harald era acasă cu tatăl său şi s-a dus într-un corp de clădire nou construit, alăturat casei părinteşti, pentru a vedea ce ar mai trebui făcut în casa nouă. „La un moment dat, tatăl lui a văzut că nu mai vine. S-a dus să vadă ce face şi l-a găsit căzut lângă scări. A venit salvarea, dar era prea târziu”, a mai povestit tânăra, potrivit căreia Harald Petcov suferise un accident vascular cerebral.

Hella: „Nu ne-a sesizat aspecte referitoare la stres sau epuizare la locul de muncă”

„Adevărul” a transmis o solicitare companiei Hella, solicitând informaţii cu privire la funcţia şi atribuţiile lui Harald Petcov în cadrul companiei, dar şi motivele pentru care tânărul a demisionat. Totodată, „Adevărul” i-a  mai solicitat companiei Hella să comunice dacă a avut plângeri din partea lui Harald Petcov referitoare la stres sau epuizare. Redăm mai jos răspunsul integral comunicat de reprezentanţii Hella.

Confirmăm faptul că domnul Harald Petcov a fost salariatul societăţii noastre, raportul de muncă dintre domnul Petcov şi societatea noastră încetând la cererea expresă a salariatului. Societatea noastră a luat la cunoştinţă de decesul salariatului, eveniment tragic pe care îl regretăm şi exprimăm şi cu această ocazie condoleanţe familiei domnului Harald Petcov.

Informaţii care ţin de specificul raportului de muncă nu vă pot fi divulgate din raţiuni de confidenţialitate, dar putem preciza că, pe durata colaborării cu societatea noastră, domnul Petcov nu ne-a sesizat aspecte referitoare la stres sau epuizare la locul de muncă.

Societatea Hella România S.R.L. manifestă în mod constant grijă pentru sănătatea şi securitatea în muncă a propriilor lucrători, implementând cât mai multe măsuri care să confere protecţie salariaţilor şi să garanteze un mediu de lucru optim. Politica generală a grupului de firme din care face parte societatea noastră urmăreşte respectarea unui standard înalt de sănătate şi securitate a muncii, prin măsuri continue şi inovative de prevenţie, prin măsuri de protecţie împotriva factorilor care ar putea perturba starea de sănătate a salariaţilor ori climatul de muncă.

Cu titlu exemplificativ pentru măsurile adoptate la nivelul societăţii noastre pentru optimizarea climatului de muncă al salariaţilor enumerăm: existenţa unui program de muncă flexibil, amenajarea de zone de relaxare, creşterea graduală a numărului de zile de concediu în funcţie de anii petrecuţi în societate etc.”.

Medic neurochirurg: „Eu nu cred că poţi muri din cauza epuizării”

Mediul Horia Pleş, unul dintre cei mai renumiţi specialişti neurochirurgi din Timişoara, a declarat că, în opinia sa, nu se poate face o legătură între epuizarea de la locul de muncă şi deces. „Nu îmi vine să cred că poţi să lucrezi atât în cât să mori din cauza lucrului. Omul când nu mai poate să lucreze se pune jos. Eu nu cred că poţi să munceşti până la epuizare şi să mori. Poate greşesc, dar eu nu cred în asta”, a spus medicul neurochirurg Horia Pleş.

La rândul său, medicul neurochirurg Ştefan Florian susţine că accidentul vascular poate avea cauze multiple. „Cauzele care pot duce la un accident vascular cerebral sunt extrem de multe. De la malformaţii congenitale până la pusee hipertensive orice poate duce la un accident vascular. Aţi văzut şi jucători de fotbal căzuţi lemn pe teren. La un tânăr, cel mai probabil este vorba de o maflormaţie vasculară”, a declarat medicul neurochirurg. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite