Mitropolitul Banatului a anunţat că se strâng semnături pentru modificarea Constituţiei. Se doreşte împiedicarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Mitropolitul Banatului a anunţat că se strâng semnături pentru modificarea Constituţiei. Se doreşte împiedicarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a anunţat la slujba de Crăciun oficiată la Catedrala Mitropolitană din Timişoara că se iniţiază o campanie de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât legea fundamentală să prevadă clar că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul numărului tot mai mare de state care acceptă căsătoriile între persoane de acelaşi sex, liderii religioşi se aşteaptă ca „tăvălugul” să vină şi în ţara noastră, acesta fiind şi motivul pentru care se doreşte contracararea fenomenului pentru împiedicarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. În momentul de faţă Constituţia României reglementează modul în care trebuie să arate familia din România: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

La sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anunţat iniţierea unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât legea fundamentală să prevadă că familia se întemeiază între un bărbat şi o femeie. „Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştri care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mulţi mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului alter al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, le-a spus mitropolitul Banatului credincioşilor, potrivit pressalert.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, înaltul prelat le-a mai spus credincioşilor că “o mamă nu naşte prunci ca după câţiva ani să fie doar ţărână, ci o mamă naşte prunci pentru cer.Iubiţi credincioşi, Dumnezeu, prin întruparea sa şi prin înviere, ne-a arătat că nu doreşte ca pământul să fie cel mai mare cimitir antropologic din univers. Dumnezeu vrea ca acest pământ atât de minunat să fie locul bucuriei sale”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările