Minoră abuzată sexual ani în şir de tatăl vitreg, cu acceptul mamei plecate să îngrijească bătrâni în Austria: „Adio! Vă iubesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Final de anchetă într-un caz de abuz sexual al unei minore. Procurorii l-au trimis în judecată pe un bărbat acuzat că şi-a abuzat ani întregi fiica vitregă. Când a constatat că între fiica sa şi tatăl ei vitreg există o relaţie, mama fetei a plecat să îngrijească bătrâni în Austria, lăsând în maşina de spălat un mesaj scris: „Adio! Vă iubesc”.

Un dosar trimis în judecată recent de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare scoate la iveală abuzuri incredibile la care a fost supusă o minoră de către tatăl ei vitreg, cu acceptul mamei naturale. Totul a fost descoperit în septembrie 2017, când minora D.M.I. (17 ani) a ajuns la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara cu afecţiuni gastrointestinale. Aflată în spital, fata a sesizat că tatăl său vitreg, Danci Constantin, a abuzat-o sexual încă de când avea 11 ani. Cu toate acestea, în 4 octombrie 2017, adolescenta a fost luată acasă de către mama sa, care a plecat în Austria, lăsând-o în grija tatălui vitreg.

Scenariul diabolic pus la punct de  agresor

Simţind că laţul se strânge în jurul său, Constantin Danci pune la cale un plan diabolic pentru a scăpa. Astfel, în noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2017, în jurul orei 2.00, bărbatul a sunat la Poliţie şi a reclamat că fiica sa vitregă a fost violată de un anume „Ion Mafiotu”.

Audiată de către poliţişti, fata a spus clar că „Ion Mafiotu” nu există, cel care a abuzat-o fiind tatăl vitreg, ultima faptă fiind comisă în urmă cu câteva zile. Minora le-a mai spus poliţiştilor că pentru a-i induce în eroare pe anchetatori bărbatul a pus-o să creeze un cont de Facebook cu numele Ion Mafiotu, cu presupuse conversaţii care să susţină ideea că „Ion Mafiotu” ar fi cel care a abuzat-o pe minoră.

Fata le-a mai dat poliţiştilor un detaliu important: ultimul abuz sexual a fost filmat şi fotografiat. Poliţiştii au luat în serios declaraţiile minorei, iar a doua zi au făcut o percheziţie domiciliară cu ocazia căreia au ridicat două telefoane mobile folosite de bărbat. Tot cu ocazia percheziţiei, în cuva maşinii de spălat a fost găsit un bilet cu mesajul: „Adio. Vă iubesc”. Ancheta avea să scoată la iveală că mesajul este scris de mama fetei, înainte de a pleca în Austria pentru a avea grijă de bătrâni. Femeia a declarat ulterior că era convinsă că fiica şi soţul său „se iubesc şi între ei există o relaţie de natură sexuală”.

Probele care l-au dat de gol pe violator

În telefoanele ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare, poliţiştii au găsit probe esenţiale pentru incriminarea bărbatului. Astfel, poliţiştii au găsit o fotografie cu conţinut sexual explicit şi o filmare care redă un act sexual. În niciuna dintre imagini nu se vedeau, însă, feţele persoanelor care apar în imagini. În filmarea găsită în telefonul bărbatului, poliţiştii au putut vedea, însă, un cearceaf găsit în casa violatorului. Coroborând acest lucru cu datele de trafic alte telefonului folosit de bărbat, poliţiştii au putut dovedi că în noaptea în care a fost realizată filmarea, bărbatul era cu fiica sa vitregă.

În susţinerea acuzaţiilor, procurorii au adus şi declaraţiile a doi martori, care au spus că fata a fost bătută de către tatăl vitreg de mai multe ori, refugiindu-se în casa lor şi spunând că nu mai vrea să plece.

Ancheta a fost de durată, iar în lipsa unor probe concrete, bărbatul, acuzat că şi-a violat fiica vitregă, a fost cercetat în libertate. La un an şi jumătate de la depunerea plângerii împotriva sa, Constantin Danci a fost arestat preventiv, acum fiind trimis în judecată pentru viol în formă continuată.

Cu ocazia anchetei, mama fetei a încercat să îl acopere pe soţul său, poliţiştii prinzând-o foarte uşor pe femeie cu minciuna. „Inculpatul a beneficiat de sprijinul/acceptarea/toleranţa soţiei sale, care a confirmat existenţa personajului fictiv „Ion Mafiotu”. Faptul că pentru a-l susţine pe inculpat a minţit reiese din aceea că aceasta a declarat că a purtat discuţii pe reţeaua de socializare Facebook cu “Ion Mafiotu” încă din lunile iunie-iulie 2017, deşi acest profil a fost creat pe telefonul mobil al inculpatului în data de 10.11.2017”, se arată în rechizitoriu.

Surse din cadrul Primăriei Lenauheim au declarat că familia bărbatului acuzat că şi-a abuzat fiica vitregă este originară din judeţul Neamţ şi a venit în localitate în urmă cu câţiva ani, fiind o familie - problemă, implicată în mai multe scandaluri.

Referitor la fată, surse din localitate au declarat că aceasta se află într-o familie dintr-o localitate învecinată, unde a fugit după ce a plecat din centrul de protecţie în care a fost internată. Ea vrea să se căsătorească, bunicul în grija căreia a ajuns declarându-se de acord cu această căsătorie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite