Ministrul Grindeanu solicită o întâlnire cu omologul sârb pentru autostrada care leagă Timişoara de Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A9 Timişoara-Moraviţa este crucială pentru conexiunea cu Serbia
A9 Timişoara-Moraviţa este crucială pentru conexiunea cu Serbia

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spune că s-au făcut paşi pentru începerea lucrărilor la autostrada Timişoara-Moraviţa.

Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Timişoara că va solicita o întâlnire cu omologul său de la Belgrad, pentru a discuta despre viitoarea autostradă Timişoara-Moraviţa-Belgrad. 

„S-au făcut paşi importanţi. Doresc să mă întâlnesc, dacă se poate chiar la Timişoara, cu omologul sârb, pentru ca ultimele semne de întrebare să fie înlăturate. Proiectul autostrăzii Timişoara-Moraviţa să intre în linie dreaptă, să nu mai fie întârziat, să existe un calendar clar. E necesară o întâlnire cu partenerii sârbi”, a declarat Sorin Grindeanu.  

În acest moment se află în derulare un contact semnat în martie 2020 pentru elaborarea studiului de fezabilitate (studiile geotehnic, arheologic, topografic, mediu) pentru drumul rapid Timişoara-Moraviţa. 

„Pe parcursul anului, în toamnă, trebuie să se termine acest studiu de fezabilitate, să intrăm în licitaţie pentru proiectare şi execuţie”, a adăugat Grindeanu. 

A9 Timişoara - Moraviţa este crucială pentru conexiunea vestului ţării cu Serbia şi, mai departe, la reţeaua rutieră din Balcanii de Vest, respectiv din sudul Europei. 

Drumul va avea aproximativ 70 de kilometri, iar ruta propusă se desprinde din A1 în zona Remetea Mare, continuă în paralel cu centura Timişoara Sud până în zona Giroc, unde va fi realizat un drum de legătură cu centura. De acolo, traseul merge spre sud, pe ruta Jebel - Opatiţa - Stamora Germană - Moraviţa, până la graniţa cu Serbia. Vecinii vor avea de făcut şi ei drumul rapid de la Moraviţa la Belgrad.

Autostrada Timişoara-Moravita

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

A fost ales traseul final pentru autostrada A9 Timişoara-Moraviţa. Pe unde va trece drumul rapid care leagă Banatul românesc de Belgrad

Ministrul Transporturilor, enervat de promisiunile neonorate ale constructorilor: „Există un soi de şantaj”
 

Grindeanu vrea o gară „bibelou” în Timişoara: Aţi fost în gări din Occident, nu? Aşa o vreau şi pe cea de aici
 

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, pe şantierul Centurii Timişoara-Sud: Terminaţi această lucrare când trebuie şi vă ofer o sticlă de vint

Grindeanu vrea o gară „bibelou” în Timişoara: Aţi fost în gări din Occident, nu? Aşa o vreau şi pe cea de aici

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite