Minciuna inventată de un român lăsat fără permis în Germania. Ce a făcut bărbatul pentru a obţine un carnet nou

Minciuna inventată de un român lăsat fără permis în Germania. Ce a făcut bărbatul pentru a obţine un carnet nou

FOTO Arhivă

Judecătorii au programat vineri un nou termen dintr-un proces în care este judecat un bărbat care a inventat o miciună pentru a obţine un nou permis de conducere după ce a fost lăsat fără carnet în Germania.

Un bărbat din Reşiţa, judeţul Caraş - Severin, este judecat pentru fals în declaraţii, fiind acuzat că, după ce a rămas fără permis în Germania, s-a dus la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Caraş - Severin, unde a declarat că şi-a pierdut permisul, solicitând să îi fie eliberat un nou permis. În baza declaraţiei date de bărbat, poliţiştii i-au eliberat un nou permis de conducere.

Minciuna a fost, însă, descoperită, iar bărbatul a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii. În faţa instanţei, bărbatul şi-a recunoscut fapta, iar în primă instanţă, Judecătoria Reşiţa a dispus plata unei amenzi penale de 6.000 de lei. Judecătorii au avut în vedere, la pronunţarea sentinţei, faptul că bărbatul este la primul contact cu legea, că a recunoscut fapta, dar şi că are un contract de muncă în străinătate şi doi copii minori în întreţinere.

„La stabilirea gravităţii şi periculozităţii inculpatului, instanţa are în vedere, ca şi criterii, faptul că acesta este la primul incident cu legea penală, coroborat cu atitudine a procesuală a inculpatului, care pe tot parcursul procesului penal a recunosc ut săvârşirea faptei. Cu privire la situaţia sa personală, se remarcă faptul că acesta este o pe rsoană tânără, este încadrat  cu contract de munca în străinătate, este căsătorit şi are în întreţinere 2 copii minori. În acest context, având în vedere că pedeapsa trebuie să fie adecvată particularităţilor fiecărui individ şi raţională, să fie proporţională cu gravitatea faptelor comise, instanţa apreciază că, în raport de pericolul social concret al infracţiunii precum şi de toate criteriile de individualizare prezentate, se poate stabili în sarcina inculpatului pedeapsa amenzii penale, suficientă pentru îndreptarea inculpatului şi atingerea scopului urmărit de lege prin incriminarea faptei, cu atât mai mult cu cât acesta este angajat cu contract de munca în străinătate”, se arată în sentinţa Judecătoriei Reşiţa, care a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: