Mesaje în limba română pe autostrăzile din Ungaria. Se adresează şoferilor „caravanelor horror“

Mesaje în limba română pe autostrăzile din Ungaria. Se adresează şoferilor „caravanelor horror“

Mesaje pe autostrada ungară FOTO Police.hu

Poliţia din Ungaria a demarat o campanile bilingvă, cu mesaje şi în română, pentru a preveni incidentele în care sunt implicaţi şoferii din România.

Poliţia maghiară încearcă să-i facă pe şoferii care transportă maşini second-hand spre România, trazintând Ungaria, să respecte normele internaţionale de circulaţie şi să nu depăşească greutatea maximă admisă.
 
“Caravanele-horror” reprezintă un veritabil fenomen cu care poliţiştii din ţara vecină se confruntă. Maşinile şi camionetele care se îndreaptă spre România sunt supraîncărcate şi depăşesc cu mult greutatea maximă admisă. 
 
Cele mai dese situaţii sunt cele în care se aduc în România maşini cumpărate la mâna a doua din occident, care depăşesc cu mult greutatea totală admisă (GTA) înscrisă în documentele vehiculului.  

În cadrul campaniei poliţiei ungare, pe autostrăzi au apărut panouri uriaşe cu mesaje şi în limba română, prin care se arată că aceste transporturi periclitează siguranţa în trafic. 
 
“Este strict interzisă!”, scrie în limba română pe panourile pe care sunt desene elocvente. 

 
Nici bine nu au apărut panourile, că poliţiştii din Ungaria au semnalat un accident în care a fost implicat un român care transporta maşini spre România. 

FOTO Police.hu 

Accidentul a avut loc în judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, aproape de graniţa cu România. Şoferul unui microbus, care trăgea o platformă pe care se aflau două maşini, a pătruns pe contrasens, a lovit o maşină care circula regulamentar, iar apoi s-a răsturnat cu într-un şanţ de pe maginea drumului. Conducătorul auto, în vârstă de 37 de ani, a fost rănit. Poliţiştii au descoperit că încărcătura depăşea cu mult greutatea totală admisă.


 
“Poliţia face eforturi pentru a depista din timp <caravanele-horror>, care reprezintă un pericol pentru siguranţa în trafic. În ultima perioadă, poliţiştii din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg au despistat numeroase asemenea transporturi. De cele mai multe ori, se aplică o amendă de peste 2 milioane de forinţi şi se întrerupe şi continuarea deplasării pe drumurile publice”, au transmis cei de la Police.hu.


Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: