Reacţia Mariei Grapini după mesajul jignitor la adresa participanţilor la protest: „Este al unei românce din diaspora care a lucrat în sistemul militar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini FOTO Facebook
Maria Grapini FOTO Facebook

Europarlamentarul Maria Grapini a distribuit pe profilul său de Facebook un mesaj prin care românii din diaspora care participă la mitingul din 10 august de la Bucureşti sunt jigniţi.

Mesaj dur adresat celor care pariticipă la protestul din 10 august de europarlamentarul Maria Grapini, care a distribuit pe pagina sa de Facebook o postare prin care cei care vor să participe la protestul românilor din diaspora sunt invitai să îşi procure „certificat de prost”. „Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting”, este mesajul postat de Andreea Dorian şi distribuit pe profilul său de Facebook de Maria Grapini.

Ulterior, Grapini a revenit cu un mesaj de mulţumire adresat românilor din diaspora. „Doresc sa multumesc romanilor din diaspora care muncesc cinstit si fac onoare Romaniei si care nu se lasa atrasi in tot felul de diversiuni.M-as bucura sa inteleaga si cei care doresc schimbarea guvernului prin violenta ca exista o cale democratica-votul!”, a scris Grapini pe Facebook.

Contactată de „Adevărul” pentru a explica mesajul dedicat „diasporenilor” şi distribuit pe pagina sa de Facebook, Maria Grapini a spus că a dat share acelei postări pentru că este un mesaj al unei românce din diaspora care „a lucrat în sistemul militar şi este foarte bine informată”. „Nu e vorba că rezonez cu mesajul. E vorba de a vedea puncte de vedere diferite ale diasporei pentru a se înţelege că nu se poate nimeni erija în a fi reprezentantul întregii diaspore. Eu m-am întâlnit cu foarte mulţi români din diaspora. Nu există puncte de vedere comune. La fel ca cei din ţară, şi cei din diaspora sunt foarte împărţiţi”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul a mai declarat că ceea ce a determinat-o să redistribuie mesajul a fost declaraţia bărbatului care a spus că „vrea sânge pe stradă”. „Eu nu încurajez violenţa. Nu ne convine, nu avem decât să ieşim la vot şi să votăm. Eu, la Timişoara văd foarte mulţi nemulţumiţi de primarul Robu, dar la vot au ieşit 27 la sută”, a mai declarat Grapini, care a mai spus că nu înţelege de ce se cere demisia Guvernului Dăncilă. 

Imagine indisponibilă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite