Medicii de urgenţe de la Spitalul Municipal Timişoara au trecut, după ani de aşteptări, de la Dacia 1.300 la Mercedes

Medicii de urgenţe de la Spitalul Municipal Timişoara au trecut, după ani de aşteptări, de la Dacia 1.300 la Mercedes

Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara a fost construită de la zero, pe structură metalică. Investiţia se ridică la trei milioane de lei

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara şi pacienţii care se tratează aici vor beneficia de condiţii decente după finalizarea lucrărilor la noua unitate de primiri urgenţe. În urma unei investiţii de trei milioane de lei, bani de la bugetul local, medicii şi pacienţii se vor putea bucura, în sfârşit, de condiţii civilizate de muncă şi tratament.

Spitalul Municipal din Timişoara are o nouă unitate de primire a urgenţelor, realizată şi echipată la standarde europene. Investiţia, care se ridică la trei milioane de lei, a fost realizată cu bani de la bugetul local şi a fost finalizată cu aproximativ trei luni înainte de termen. În cadrul lucrărilor, Spitalul Municipal a fost extins cu un corp de clădire, urmând ca în etapa a doua a proiectului, fosta unitate de primiri urgenţe să fie demolată şi reconstruită astfel încât să formeze un corp unitar  cu cel construit acum.

Potrivit managerului Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, noua unitate de primire urgenţe are o capacitate de 17 paturi, iar dotarea va cuprinde mobilier nou şi aparatură de monitorizare a pacienţilor cu tot ce înseamnă resuscitarea modernă a unui pacient. Odată cu finalizarea lucrărilor, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal beneficiază şi de o majorare a schemei de personal, de la 6 la 10 medici. Şeful UPU de la Spitalul Municipal a declarat că pentru medicii de urgenţă care lucrează aici, mutarea din vechiul sediu în cel nou este ca trecerea de la Dacia 1.300 la Mercedes.

Autorităţile locale şi conducerea spitalului au în plan, pe termen mediu şi lung, extinderea Spitalului Municipal cu un nou corp de clădire şi mutarea tuturot clinici ale spitalului în acelaşi loc, cea mai mare problemă în momentul de faţă fiind cu Clinica Ascar (Cardiologie), care funcţionează într-un spaţiu închiriat. 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările