Medici şi economişti la şefia spitalelor

Consiliul Local Timişoara a ales consiliile de administraţie ale spitalelor care trec în subordinea primăriei. Membrii consiliilor de administraţie aleşi astăzi sunt economişti şi medici. Ei vor avea un cuvânt important de spus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trecerea spitalelor de la Ministerul Sănătăţii la Primăria Timişoara urmează procedurile care se impun în astfel de cazuri. Consilierii locali s-au întâlnit astăzi în şedinţă extraordinară pentru a alege consiliile de administraţie la spitalele Louis Ţurcanu, Victor Babeş, Municipal şi Maternitatea Odobescu.

Încă din debutul şedinţei, viceprimarul Sorin Grindeanu a avertizat că dacă datoriile spitalelor nu vor fi şterse, primăria nu le va prelua. „Aşteptăm un angajament scris de la Ministerul Sănătăţii prin care să ne spună că se vor şterge datoriile”, a avertizat Grindeanu. După aceea, consilierii au propus şi votat membrii consiliilor de administraţie de la cele patru spitale.

Vot secret

Procedura prevede ca din consiliile de administraţie să facă parte câte un membru propus de primarul Timişoarei, Universitatea de Medicină, Direcţia de Sănătate Publică, Ordinul Moaşelor şi Asistentelor, Colegiul Medicilor şi doi membri titulari din partea Consiliului Local.

La două dintre spitale s-au propus doar doi reprezentanţi, astfel că aleşii au aprobat propunerile. La alte două spitale s-au propus mai multe persoane, iar aici membrii s-au ales prin vot secret. Rezultatul votului a arătat că aleşii locali au ales în consiliile de administraţie ale spitalelor medici şi economişti.
Primarul Gheorghe Ciuhandu i-a propus pentru consiliul de administraţie la cele patru spitale pe: Virgil Feier (Municipal), Margit Şerban (Louis Ţurcanu), Lucian Negruţiu (Victor Babeş) şi Mihai Băcilă (Maternitatea Odobescu).

Puterea Consiliul de Administraţie


Potrivit unor membri aleşi în conducerile spitalelor, noua formulă de organizare dă puteri mai mari Consiliului de Administraţie de la un spital. „Va fi o transparenţă mai mare. Puterea de decizie va fi mai mare pentru că va scoate la concurs inclusiv postul de manager”, au spus surse medicale pentru „Adevărul”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: