Măsuri speciale pe Aeroportul Timişoara pentru a preveni propagarea virusului din China

Măsuri speciale pe Aeroportul Timişoara pentru a preveni propagarea virusului din China

Aeroportul Timişoara

O echipă medicală este pregătită să intervină în orice clipă pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara a luat câteva măsuri speciale pentru a preveni propagarea virusului din China. O echipă medicală este pregătită să intervină în orice clipă la punctul medical din aeroport. Au fost afişate mesaje în limba română şi engleză cu recomandări, iar cei care intră în ţară sunt întâmpinaţi cu pliante informative.

„Călătorii cu simptome respiratorii acute care revin din sau care au călătorit în China sau în altă ţară afectată de pneumonii cu 2019 –nCoV, sunt sfătuiţi să se adreseze imediat cabinetului medical din aeroport şi să îi menţioneze istoricul de călătorie. Dacă simptomele survin într-un interval de maxim 14 zile de la întoarcerea în ţară, sunaţi la 112 şi prezentaţi-vă la o secţie/spital de boli infecţioase sau cel mai apropiat compartiment sau unitate de primiri urgenţe”, scrie pe instrucţiile din aeroport. 
 
Deşi nu există cursă directă din China, sunt curse care vin de la Frankfurt sau Munchen, care au conexiuni directe în ţara care este responsabilă de apariţia coronavirusului ucigaş.
 
„A fost amenajat un punct de verificare, unde personalul medical din cadrul Aeroportului asigură controlul pasagerilor care vin de pe zborurile de Frankfurt şi Munchen, cele cu conexiuni directe în China. De asemenea, s-au amplasat flyere cu informări specifice legate de coronavirus şi se instruieşte permanent personalul conform planului de măsuri instituite în cadrul comitetului de securitate din cadrul a aeroportului”, a declarat Adrian Pârvănescu, şef Securitate Aeroportul Internaţional Timişoara, pentru Opiniatimisoarei.ro.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: