Maşinuţe cu telecomandă pentru viitorii ingineri

Maşinuţe cu telecomandă pentru viitorii ingineri

Studenţii din Timişoara s-au întrecut în invenţii şi au cocurat cu maşinuţe teleghidate

20 de echipe s-au întrecut ieri într-o inedită competiţie în care au avut de realizat maşinuţe telecomandate. Una din condiţiile pentru participare a fost ca amatorii de maşini de jucărie să fie studenţi la una din facultăţile din Timişoara.

Parcarea din faţa Cantinei Politehnicii din Timişoara a fost transformată ieri într-o pistă de raliuri în miniatură, pentru prima ediţie a competiţiei cu maşinuţe teleghidate organizate de o cunoscută companie de băuturi energizante. 20 de echipe alcătuite din studenţi ai facultăţilor timişorene s-au întrecut pentru a ajunge în finala de la Bucureşti, cu gândul să ajungă în Anglia, la întrecerea mondială. Tinerii au primit din partea organizatorilor şasiul, pe care aveau de montat o caroserie concepută de ei din cutii de băutură energizantă. Un juriu alcătuit din pilotul de raliuri Răzvan Stănean, profesorul de la Electronică Ciprian Hedrea şi campionul de ciclism extrem, Robert Kovacs, a dat notele pentru ideea originală, însă s-a ţinut cont de like-urile de pe Facebook şi de numărul de tururi de pistă.

Măsorători cu şublerul
Andrei Bosancu, student la Mecanică, a lucrat două nopţi pentru a realiza maşinuţa. „Am făcut un camion de curse din doze de energizante. Am măsurat cu şublerul, am făcut calcule pe hârtie şi spun că a ieşit bine. E puţin mai greu de controlat pentru că are caroseria grea. M-a ajutat faptul că sunt la Automobile Rutiere, deşi a fost prima mea experienţă de acest gen”, a spus Bosancu.

Fiecare concurent şi-a pus imaginaţia pentru realizarea unei maşini cât mai interesante. Au fost maşini de sport, unele decapotabile, au fost maşini S.F., pentru viitor, ori camionete sau autorisme cu tracţiune 4x4. Pentru toate au avut de transprat câteva nopţi.

„Noi am lucrat o noapte întreagă. Ideea a venit din pură întâmplare, ne-am ispirat dintr-un Hummer. Mai toţi de aici au ceva legătură cu o facultate tehnică, iar acest lucru se pare că i-a ajutat”, a spusAndrei Sicoe, student la Facultatea de Mecanică.

Câştigătorii de la Electro
Câştigătorii competiţiei au fost Mădălin Mitoi şi Alexandru Margoi, ambii din Râmnicu Vâlcea, studenţi la Facultatea de Electronică şi Calculatoare, care au lucrat patru zile la maşinuţă. „Am ales să facem o maşină cât mai rigidă, pentru că am văzut pe Youtube că acest lucru contează mult. Ştiam că o să câştigăm, am avut încredere. Pentru că suntem studenţi la Electro, am pus şi un led şi am prins şi o baterie. Cred că am fost originali. Acum sperăm să îmbunătăţim maşina pentru finala de la Bucureşti, pentru că visăm să ajungem în Anglia”, a declarat Mădălin Mitoi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările