Mască obligatorie în spaţii publice deschise din Timişoara. Excepţie în centrul istoric. Barurile închise la ora 23

Mască
obligatorie în spaţii publice deschise din Timişoara. Excepţie în centrul istoric. Barurile închise la ora 23

Masca devine obligatorie şi în spaţiul deschis în Timişoara. Nu şi în centrul istoric

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 1 august 2020, a luat o serie de decizii, pentru a împiedica răspândirea coronaviruslului în Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform deciziei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, e instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura în spaţiile publice deschise, respectiv: pieţe, târguri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor - cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al Timişoarei- locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.
 
Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani. 
 
Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport precum şi copii cu vârsta mai mica de 5 ani.
 
Evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanţării sociale.
 
Operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul de locuri pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupune interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. 
 
Se interzice funcţionarea operatorilor economici, (spaţii destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, şi altele asemenea) în intervalul orar 23,00 - 6,00.
 
Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace şi pieţe de vechituri până la încetarea stării de alertă, cu excepţia pieţelor agroalimentare. Clienţii vor purta măşti de protecţie iar comercianţii vor purta mănuşi şi măşti de protecţie.
 
Pe perioada desfăşurării evenimentele sportive se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către stafful tehnic şi tot personalul care participă la evenimentul.
 
Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmării de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică judeţului Timiş şi alte instituţii cu atribuţii de control.
 
Prevederile Hotărârii devin obligatorii începând cu data de 1 august 2020, începând cu ora 19.00, pe întreaga perioadă a stării de alertă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: