„Marea agricultură” din Timiş, încă neafectată de vremea prea caldă din ultima perioadă

„Marea agricultură” din Timiş, încă neafectată de vremea prea caldă din ultima perioadă

Culturile de grâu nu au fost afectate, încă, de vremea ciudată. FOTO: Arhivă

Culturile de legume de primăvară sunt la limita supravieţurii, având nevoie de o „pătură” de zăpadă pentru a supravieţui iernii. În schimb, culturile de cereale din Banat nu sunt încă în pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Timiş, perioada de vreme caldă nu a apucat să afecteze livezile, iar acum temperaturile intră din nou, treptat, în media normală pentru anotimpul în care ne aflăm. „N-au fost probleme în zona noastră, nici în ceea ce priveşte culturile de cereale, nici în ceea ce priveşte pomii fructiferi. N-au înmugurit pomii încă, şi nici nu se va întâmpla asta, pentru că acum începe frigul. Era o problemă pentru recolta de fructe dacă înfloreau pomii în februarie. În ceea ce priveşte cerealele însămânţate în toamnă, nu au fost semnalate niciun fel de probleme”, a spus Milan Craia, de la Camera Agricolă a Judeţului Timiş.
 
În total, în cel mai vestic judeţ al ţării au fost însămânţate, în toamnă aproximativ 200.000 de hectare de cereale. Cele mai multe, aproximativ două treimi, sunt cultivate cu grâu, iar în rest au fost însămânţate câteva zeci de mii de hectare cu orz, orzoaică şi rapiţă.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: