Mamă amendată pentru că a reclamat la 112 un abuz asupra copilului său. Cum a învins femeia Poliţia în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Timişoara a emis o primă sentinţă într-un dosar în care o femeie din Timişoara a contestat o amendă de 500 de lei primită de la Poliţie pentru că ar fi sunat la 112 în mod nejustificat. Femeia a primit câştig de cauză, dar sentinţa nu este definitivă.

O femeie din Timişoara a fost amendată în luna februarie 2018 pentru că a sunat la 112 pentru a reclama un posibil abuz asupra copiilor săi din partea fostului soţ. Concret, în timp ce vorbea cu fostul său soţ, femeia l-a auzit pe unul dintre copii cum plânge la telefon. Femeia s-a gândit la ce e mai rău şi a sesizat Poliţia, dar şi Protecţia Copilului.

În urma verificărilor efectuate la adresa indicată, Poliţia i-a aplicat femeii o amendă de 500 de lei pentru că „a sesizat organele de poliţie susţinând fapte neconforme cu realitatea”. În acelaşi timp, Protecţia Copilului a întocmit un raport din care reieşea că „copilul suferă de traume afective repetate, cauzate de certurile tatălui, fiind supus fenomenului de alienare parentală de către tată”.

Amenda anulată în instanţă

În urma amenzii primite de la Poliţie, femeia a contestat procesul verbal de contravenţie în instanţă, prezentând pentru justificarea apelului la 112 şi a temerilor sale şi un certificate medico-legal care arăta că fostul său soţ a comis acte de violenţă domestică.

Judecătoria Timişoara a anulat amenda aplicată de Poliţie arătând că poliţiştii nu au detaliat fapta pentru care a fost aplicată amenda. „Fostul soţ al petentei a declarat reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. că a ridicat tonul la fiul său deoarece a fost obraznic şi nerespectuos. Totodată, în acelaşi raport se reţine că şi minorul a declarat că a plâns împreună cu sora sa deoarece tatăl lui a ţipat la el. Astfel, dacă acestea ar fi cele sesizate de petentă, nu se poate susţine că nu ar fi conforme cu realitatea”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite