Magistrații, care au judecat dosarele pentru care a cerut șpagă vicele de la Curtea de Apel, au fost chemați la audieri

Trei judecători de la Secția Comercială a Curții de Apel Timișoara au fost citați la audieri, la DNA București. Cei trei magistrate au soluționat dosarele pentru care vicepreședintele Cătălin Șerban a cerut mită. 

Surse judiciare importante au declarat pentru „Adevărul” că judecătorii care au soluționat recursurile prin care ANAF cerea anularea procedurilor de vânzare a Moldomin, dosare pentru care judecătorul Cătălin Șerban a cerut mită 60.000 de euro, au fost chemați la audieri. Potrivit surselor „Adevărul”, judecătorii Florin Moțiu, Anca Buta și Petruța Micu, trebuie să se prezinte la DNA București, luni dimineața. 

Moțiu, cel mai liniștit. Buta, cea mai speriată

Cei trei magistrați au refuzat categoric să facă vreun comentariu public pe marginea implicării lor în acest scandal de corupție. Potrivit, însă, surselor citate, cel mai liniștit dintre cei trei judecători este de departe Florin Moțiu, în timp ce Anca Buta este cea mai speriată și „plânge toată ziua”. Numele Ancăi Buta apare și în sentința de arestare a lui Cătălin  Șerban. Potrivit procurorilor, judecătorul a sunat să se intereseze de bani, chiar din casa Ancăi Buta. 

De altfel, surse importante din cadrul Curții de Apel Timișoara au declarat că Anca Buta a depus o cerere de transferare de la Secția Comercială. „Colegiul de conducere s-a întrunit astăzi și a decis mutarea Ancăi Buta la Secția Contencios Administrativ și Fiscal”, au mai spus sursele „Adevărul”. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările