Luptă crâncenă între dezvoltatorii de mall-uri din Timişoara. A fost emisă autorizaţia de construcţie pentru cel de-al treilea mall din oraş

Luptă crâncenă între dezvoltatorii de mall-uri din Timişoara. A fost emisă autorizaţia de construcţie pentru cel de-al treilea mall din oraş

Lucrările la Timişoara Plaza ar putea începe la sfârşitul acestui an

Situaţie fără precedent pe piaţa imobiliară din Timişoara. Strâns cu uşa de sud-africanii de la NEPI, care construiec un mall în Calea Şagului, proprietarul actualului mall din oraş anunţă dezvoltarea unui proiect grandios în zona actulaului mall. În tot acest timp, Primăria Timişoara a emis autorizaţie de construire şi pentru un al treilea mall, construit în zona Modern.

Obişnuiţi să meargă la Iulius Mall, singurul mall din oraş, timişorenii vor avea de la sfârşitul acestui an la dispoziţie două centre comerciale, mall-ul construit în Calea Şagului de  sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI) fiind ridicat în ritm alert. În plus, reprezentanţii Iulius Mall au anunţat dezvoltarea unui proiect uriaş, un mic orăşel cu clădiri de birouri, spaţii verzi şi zone comerciale, construit în apropierea actualului mall.

Israelienii de la Plaza Center, care şi-au anunţat de mai mult timp intenţia de construire a unui mall în Timişoara, dar au abandonat proiectul din cauza problemelor financiare, au încercat să ţină ritmul şi au afişat la terenul pe care îl deţin, pe Calea Lugojului din Timişoara, că vor deschide Timişoara Plaza în 2016.

Luni bune banner-ul cu anunţul privind deschiderea noului centru comercial a fost singura ameninţare a celor de la Plaza Center. În ultima perioadă, proiectul a cunocut, însă, o evoluţie spectaculoasă, reprezentanţii Plaza Center anunţând că au asigurată mare parte din finanţare pentru construirea celui de-al treilea mall din Timişoara.

Recent, a fost emisă şi autorizaţia de construire pentru Timişoara Plaza. Beneficiarul autorizaţiei 987/26.07.2015 este firma SC Elite Plaza SRL. Potrivit autorizaţiei emise de primărie, proiectul prevede construirea unui centru comercial cu demisol, parter, mezanin şi două etaje, realizarea parcărilor, a spaţiilor verzi şi a căii de acces. Lucrările la cel de-al treilea mall din Timişoara ar putea începe până la sfârşitul acestui an.

Mall-urile la concurenţă cu centrul istoric

Dezvoltarea noilor centre comerciale din oraş vine chiar în contextul finalizării lucrărilor la centrul istoric din oraş, proiect în urma căruia 10 străzi şi patru pieţe vor deveni pietonale. Noile dezvoltări ar putea concentra o mare parte din „viaţa” Timişoarei, ceea ce ar afecta centrul istoric. De altfel, după anunţul privind realizarea grandiosului proiect Open Ville, Ovidiu Şandor, unul din cei mai respectaţi antreprenori timişoreni, trăgea un semnal de alarmă cu privire la riscurile pe care le implică astfel de proiecte pentru centrul istoric al Timişoarei, dar şi pentru buna desfăşurare a circulaţiei din oraş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările