Lovitură de teatru. Studenta criminală de la Medicină rămâne în închisoare, deşi era la un pas de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Şatran rămână cel puţin până în luna iulie 2022 în închisoare FOTO Adevărul (arhivă)
Carmen Şatran rămână cel puţin până în luna iulie 2022 în închisoare FOTO Adevărul (arhivă)

Carmen Şatran, tânăra condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima de la Medicină din Timişoara, rămâne în închisoare, deşi Judecătoria Gherla a decis, în primă instanţă, că tânăra poate fi eliberată condiţionat.

Judecătorii Tribunalului Cluj au admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva deciziei Judecătoriei Gherla, de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran (fostă Bejan). Astfel, Tribunalul Cluj a decmis menţinerea în închisoare a tinerei condamnate pentru crima de la Medicină.

„Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva sentinţei penale nr. 267/14.03.2022 a Judecătoriei Gherla, pe care o desfiinţează integral şi rejudecând: Respinge, ca nefondată, propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare condiţionată a condamnatei S.C., aflată în Penitenciar Gherla”, a decis Tribunalul Cluj.

Potrivit sentinţei pronunţate miercuri 27 aprilie 2022, o nouă cerere de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran poate fi formulate în 1 iulie 2022.

De ce a decis Judecătoria Gherla eliberarea

Judecătorul care a dispus, în primă instanţă, eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran (fostă Bejan) şi-a motivate decizia arătând că fosta studentă „nu a fost sancţionată disciplinar, a participat la muncă şi s-a achitat de sarcinile primite”.

„A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activităţi şi s-a încadrat în program. Pentru rezultate bune a fost recompensată de 68 de ori. Faţă de personalul din penitenciar şi faţǎ de colegi a manifestat respect”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Gherla, desfiinţată de Tribunalul Cluj.

Crima care a îngrozit o ţară întreagă

Înainte de crima din camera 50 a căminului de la Medicină, a fost povestea de dragoste dintre Carmen Bejan şi Raul Florea. Vacanţa de vară din 2009 i-a găsit pe Sergiu Florea (originar din judeţul Hunedoara) şi pe Carmen Bejan (din Ineu, judeţul Arad), în Timişoara pentru sesiunea de restanţe. Iubiţi la vremea respectivă, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii în anul întâi, au închiriat o cameră de cămin pentru a locui pe perioada restanţelor. Pentru a face rost de bani să îşi plătească examenele, cei doi au hotărât ca fata să „se vândă” unui bărbat de etnie romă din Timişoara, cunoscut pentru pasiunea sa pentru femei.

Astfel, Trifu Schroth a fost ademenit în camera de cămin, unde urma să întreţină relaţii sexuale contracost cu Carmen Bejan. Cel mai probabil, din cauza unor neînţelegeri privind banii, între Carmen Bejan şi Trifu Schroth, aflaţi singuri în camera de cămin, au intervenit neînţelegeri. În altercaţie a intervenit şi Sergiu Florea, iar cei doi l-au bătut şi l-au înjunghiat pe bărbat. Tinerii au luat cadavrul, l-au pus într-un dulap şi au plecat la un supermarket de la marginea oraşului să cumpere saci din plastic şi un geamantan în care să pună cadavrul pe care l-au tranşat. Toată grozăvia s-a petrecut în camera de cămin. Planul tinerilor a fost să pună cadavrul victimei în propria maşină şi să o incendieze.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Studenta criminală visează să se mărite cu traficantul în libertate

Traficantul de droguri ce a lăsat-o gravidă pe criminală, un cunoscut scandalagiu

Tatăl copilului criminalei de la Medicină este un infractor închis pentru trafic de droguri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite