Lovitură dură pentru Dominic Fritz. „Revoluţia bunei guvernări” de la Timişoara, suspendată de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotărârea
de reorganizare a
Primăriei Timişoara a fost suspendată de instanţă FOTO Dominic Fritz
Hotărârea de reorganizare a Primăriei Timişoara a fost suspendată de instanţă FOTO Dominic Fritz

Primarul Timişoarei Dominic Fritz suferă o primă înfrângere în lupta pentru reorganizarea Primăriei. Tribunalul Timiş a dispus suspendarea hotărârii prin care a fost aprobată noua organigramă.

Hotărârea Consiliului Local Timişoara prin care a fost aprobată noua organigramă a fost suspendată de Tribunalul Timiş, la cererea Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara, care a acţionat în numele mai multor funcţionari vizaţi de reorganizarea activităţii.

Potrivit sentinţei pronunţate de Tribunalul Timiş, care nu este definitivă, hotărârea de aprobare a noii organigrame se suspendă până la finalizarea procesului pe fond, sindicatul având la dispoziţie 60 de zile să deschidă proces.

Mai mult decât atât, Tribunalul Timiş a decis suspendarea aplicării tuturor dispoziţiilor date de Dominic Fritz pe baza HCL-ului de aprobare a noii organigrame.

„Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 237/15.06.2021. Suspendă executarea actelor subsecvente emise în baza HCL 237/15.06.2021 constând în notificările nr. 19564/12.07.2021, nr. 19569/12.07.2021, nr. 19573/12.07.2021, nr. 19574/12.07.2021, nr. 19576/12.07.2021, examenul de selectie pentru numirea în noile functii publice a functionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiul Timisoara si examenul de selecţte pentru încadrarea în noile compartimente a angajatilor - personal contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Timisoara, organizate în baza acestei H.C.L.

Suspendă executarea dispozitiei Primarului Municipiului Timisoara nr. 830 din 05 iulie 2021. Suspendă executarea dispozitiei Primarului Municipiului Timisoara nr. 900 din 16.07.2021. Suspendarea va produce efecte până la pronunţarea instanţei de fond sau 60 zile în cazul în care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului. Respinge în rest acţiunea”, este hotărârea Tribunalului Timiş.

Prin aceeaşi hotărâre, Tribunalul a obligat Primăria Timişoara să îi achite sindicatului cheltuieli de judecată de 4.780 de lei şi lui Culiţă Chiş de 12.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Bogdan Marta, a declarat că sentinţa va fi atacată cu recurs.

Echipa Fritz a lucrat şapte luni la organigramă

City managerul Timişoarei, Matei Creiveanu, a declarat că la noua organigramă s-a lucrat şapte luni. „Nu facem focuri de artificii pentru a ne marca existenţa. Pur şi simplu, proiectele bune iau foarte mult timp. Spre exemplu, la organigramă s-a lucrat şapte luni. E o muncă searbădă, cu nopţi nedormite, de rearanjare pe o tablă imensă de şah astfel încât instituţia aceasta să funcţioneze mai bine”, spunea Matei Creiveanu după aprobarea organigramei.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Noul city manager al Timişoarei este un bucureştean, fost  reprezentant al unei bănci austriece în România

Salariul de bancher la care a renunţat city managerul Timişoarei pentru „a schimba ţara”. Acum ia de trei ori mai puţin

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite