Loganul bleumarin în care a circulat Papa Francisc în România ajunge la Timişoara. Va sta la dispoziţia persoanelor defavorizate social

Loganul bleumarin în care a circulat Papa Francisc în România ajunge la Timişoara. Va sta la dispoziţia persoanelor defavorizate social

Dacia cu care a circulat Papa în România

Maşina Dacia Logan în care a călătorit Papa Francisc în România a fost oferită ca donaţie Federaţiei Caritas a Diacezei Timişoara.

Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara va prelua marţi, 24 septembrie, autoturismul Dacia Logan cu care Papa Francisc a circulat în timpul vizitei din România. La eveniment va participa şi József Csaba Pál episcopul diecezan de Timişoara. Maşina va fi folosită de săptămâna viitoare în sprijinul persoanelor defavorizate social.
 
“Suntem deosebit de onoraţi de faptul că Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara a fost aleasă pentru a primi acest dar şi de recunoaşterea importanţei muncii noastre sociale, pe care o realizăm în fiecare zi. Este un dar-simbol care ne aminteşte despre modestia cu care trebuie să ne îndeplinim misiunea noastră socială”, a transmis Herbert Grün, director executiv al Federaţiei Caritas Timişoara.
 
Papa Francisc a surprins pe toată lumea când a ajuns în România. La aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif a urcat într-o maşină Dacia Logan de culoare bleomarin, cu numărul SCV-1 (acronimul din limba latină Status Civitatis Vaticanae). Este vorba de un Logan obişnuit, de generaţie nouă, fără nici modificare semnificativă din punct de vedere ethnic sau al securităţii. 

 
 
Papa Francisc preferă să meargă cu maşini modeste în majoritatea ţărilor pe carele vizitează, în special în autovehicule produse în ţările respective.

 
Papa a călători spre Palatul Cotroceni pe bancheta din spate, la fel şi în drum spre Patriarhie. Când a părăsit însă Patriarhia, Sanctitatea Sa a urcat în Logan, în dreapta şoferului. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: