Localuri inedite transformate în afaceri de succes: bere servită la găleată, vin la vază şi cărţi în loc de biscuiţi la cafea. Toate sunt afaceri de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vremuri de criză mai mulţi tineri din Timişoara au dovedit că un bar inedit sau o cafenea bizară poate avea succes. Ei şi-au investit toate economiile şi au dat lovitura. Adevărul de seară Timişoara vă prezintă trei poveşti de succes.

Camelia Cadar, Raluca Mihoc, Mircea Covaciu şi Lucian Husac sunt patru prieteni din Timişoara care au reuşit să deschidă o afacere de succes în Timişoara după ce şi-au transformat casa în cafenea. "Bruiaj" este o noutate în Timişoara, atât ca şi amenajare, listă de produse şi modul de servire. "Prietenii ne-au tot bătut la cap să ne deschidem o cafenea cochetă. Avem spaţiul necesar, astfel că după un an de zile de amenajări şi modificări am reuşit să dăm drumul la afacere. Cafeneaua o să fie o afacere între prieteni. Adică noi ne ocupăm atât de administrarea localului, cât şi de servirea clienţilor", a spus Camelia Cadar, de 30 de ani.

image

La "Bruiaj", clienţii vor avea să descopere că fiecare obiect din local are propria poveste. Iluminarea localului se face prin mai multe trompete, iar mesele au fost făcute din foste cuiere. În cazul în care clientul vrea să meargă la baie, însă spaţiul este ocupat, el se poate odihni, la propriu, pe o fostă cadă. Nici barul nu a scăpat de ideile tinerilor, astfel că servirea se face pe clape, iar alcoolul este ţinut în televizoare.

image

CLICK AICI PENTRU POZE CU BARUL DEVENIT AFACERE DE FAMILIE

Când vine vorba de produse, clienţii pot comanda produse care poartă denumiri de tipul "rişti şi câştigi", "garantat 99 la sută", "deşteptarea României" sau "reflecţii rutiere". ""Mizăm că fiecare client va descoperi povestea obiectelor din bar. Am vrut să creăm un spaţiu unde toată lumea să se simtă bine. Toată afacerea a fost sponsorizată exclusiv de noi. Nu am apelat la bănci, ci la propriile economii", a spus Mircea Covaciu.

Cafenele literare la mare căutare

Georgiana Aştelean şi Andrei Dinu au investit banii câştigaţi în ultimii zece ani dintr-o afacere cu ziare în deschiderea unei cafele culturale. Nu au analizat prea mult piaţa localurilor din Timişoara pentru că au preferat să creeze un spaţiu unde toată lumea să se simtă bine. "Dacă vrei un loc unde să te vadă toată lumea te duci la mall, dacă vrei un spaţiu unde să te simţi în largul tău atunci cafeneaua noastră e locul preferat. Aici poţi bea o cafea sau ceai, să citeşti o carte sau un ziar. Cea mai bună reclamă e cea din vorbă în vorbă", spune Georgiana.

image

CLICK AICI PENTRU POZE CU CAFENEAUA LITERARĂ

Astfel "Sevastia's Book" a devenit a doua casă pentru tot mai mulţi clienţi, spre bucuria patronilor. "În loc de biscuiţi la cafea noi oferim cultură. Nimeni nu e obligată să citească cărţile, sunt mulţi care vin să vadă un documentar sau pur şi simplu să citească ziarele de dimineaţă. Ridicarea localului a durat mai bine de trei luni, dar noi suntem mulţumiţi de cea a ieşit", a spus Andrei Dinu.

image
image
image

Bere la găleată şi vodkă în borcane

Deschis de mai puţin de două luni, localul "Porkys" din Complexul Studenţesc din Timişoara a reuşit să îşi fidelizeze clienţii printr-o reţetă inedită. În timp ce alte cluburi mizează pe lux şi rafinament, în localul din Complexul Studenţesc clienţii sunt serviţi într-un mod inedit.

image

CLICK AICI PENTRU POZE CU LOCUL UNDE BEREA E SERVITĂ LA GĂLEATĂ

Astfel, berea se poate comanda la găleată, vinul se bea din vază, iar vodka şi whisky-ul sunt servite din borcane. Ideea patronilor a fost să reînvie petrecerile studenţeşti, unde nu conta spaţiul unde are loc evenimentul ci participanţii şi băutura.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite