Lista alimentelor care nu expiră niciodată. „Depinde foarte mult totuşi de modul în care sunt păstrate“

Lista alimentelor care nu expiră niciodată. „Depinde foarte mult totuşi de modul în care sunt păstrate“

Mierea este unul dintre alimentele care nu expiră FOTO Adevărul

Unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri culinari din România a realizat o listă cu alimentele care nu expiră niciodată, cu condiţia să fie depozitate în condiţii optime. În categoria alimentelor, bucătarul include şi băuturile alcoolice tari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arădeanul Cristian Borod, alias Bucătar Maniac, unul dintre cei mai cunoscuţi blogeri culinari din România a realizat o listă a alimentelor care nu expiră niciodată. Cristian Borod atrage, însă, atenţia că totul depinde de modul de păstrare.

„Sunt puţine alimentele care nu au termen de valabilitate, dar există. Desigur, pe orice ambalaj, veţi găsi termenul de valabiliatate, pentru că producătorii sunt obligaţi să îl afişeze. Totuşi, calitatea lor va depinde foarte mult de modul în care sunt păstrate, dar în special de gradul de umiditate la care sunt expuse. Ideal, ar fi ca oricare dintre ele să fie pătrate în locuri uscate”, scrie Cristian Borod pe bucatarmaniac.ro.

Alimentele care nu expiră niciodată sunt: sarea, orezul, mierea, zahărul, sosul de soia, oţetul şi băuturile alcoolice tari. „În funcţie de sortiment, unele băuturi tari vor fi  mai bune dacă sunt păstrate timp îndelungat, iar altele işi vor pierde din aromă sau işi vor schimba culoarea. Niciunele, însă, nu se vor strica”, susţine Cristian Borod.

citeste totul despre: