Liderul mafiei imobiliare din Timişoara, penalizat în puşcărie. Ce abatere „foarte gravă“ a comis Cârpaci în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mafiei imobiliare din Timişoara, Ionelaş Cârpaci, condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru escrocherii imobiliare, a fost mutat din Penitenciarul Timişoara, unde era încarcerat în regim deschis, la Penitenciarul Arad, în regim închis.

Fugit în Germania înainte de pronunţarea sentinţei finale prin care a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru escrocherii imobiliare, Ionelaş Cârpaci, care este şi cetăţean german, a încercat să execute pedepasa în Germania. Încurajat de măsurile luate în ultimii doi ani în favoarea infractorilor, Ionelaş Cârpaci, s-a întors în aprilie 2018 în România, cerând să execute pedeapsa aici. „Cu legile astea noi ce s-a dat în doi ani jumate – doi ani şi şapte luni scapă”, declara la repatrierea lui Câroaci, fiul acestuia, Nelson.

Ionelaş Cârpaci, agresiv în închisoare

Surse din cadrul Penitenciarului Popa Şapcă din Timişoara au declarat pentru „Adevărul” că în primăvara acestui an, Ionelaş Cârpaci, încarcerat în regim semideschis, a creat probleme în închisoare, agresând un deţinut. Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timişoara a considerat fapta lui Ionelaş Cârpaci „foarte gravă” şi a dispus schimbarea regimului de detenţie a lui Cârpaci, din semideschis, în închis. Pentru că la Timişoara se execută pedepse doar în regim deschis. „A fost sancţionat  în luna martie pentru o abatere disciplinară foarte gravă. A lovit un alt deţinut”, au declarat surse din Penitenciarul Timişoara pentru „Adevărul”.

Cârpaci a cerut în instanţă menţinerea regimului de executare a pedepsei semideschis, arătând că „deţinerea sa în Penitenciarul Arad face imposibil accesul familiei sale la vizitarea sa”. Judecătorii i-au respins, însă, cererea arătând că abaterea lui Ionelaş a fost una foarte gravă, iar sancţionarea sa prin schimbarea regimului de detenţie este pe măsura faptei comise.

„Raportat la abaterea disciplinară pentru care petentul a fost sancţionat, schimbarea regimului de detenţie de la semideschis la închis este temeinică şi legală (sancţionare disciplinară pentru o abatere disciplinară foarte gravă)”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara, care este definitivă.

Ionelaş va fi resupus unei analize pentru individualizarea regimului de detenţie la începutul lunii octombrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite