Lider de sindicat din Poliţie, după atacul violent asupra unui poliţist aflat în misiune: „Codul Penal e prea blând. Cum să fie înfricoşaţi infractorii?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Danciu, prim-vicepreşedinte al SNAP România (stânga) cere înăsprirea legislaţiei în domeniul ultrajului FOTO Arhiva personală
Cristian Danciu, prim-vicepreşedinte al SNAP România (stânga) cere înăsprirea legislaţiei în domeniul ultrajului FOTO Arhiva personală

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România (SNAP) reacţionează după ultrajul căruia i-a căzut victimă un poliţist din Timiş aflat în misiune.

Şeful de post din Checea, judeţul Timiş, a ajuns la spital cu traumatism crani-cerebral după ce a fost atacat violent, într-o misiune, de doi tineri, membri ai unui clan de romi. Poliţistul s-a dus în zona în care locuiau cei doi pentru a-l audia pe unul dintre ei. Romii au reacţionat, lovindu-l pe poliţist cu o lopată în cap. Prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, Cristian Danciu, a reacţionat avertizând conducerea M.A.I. şi I.G.P.R. cu privire la „creşterea galopantă a cazurilor de ultraj asupra poliţiştilor”. Danciu susţine că numărul cazurilor de ultraj au crescut pe fondul unei legislaţii prea prietenoasă faţă de autorii faptelor de ultraj.

„Această legislaţie nu constituie o prioritate pentru conducerea M.A.I. sau I.G.P.R. pentru a fi modificată. Cum să fie înfricoşaţi  infractorii când, Codul Penal pedepseşte comiterea infracţiunii de ultraj cu o pedeapsă prea blândă, iar în majoritatea cazurilor de acest gen autorii sunt lăsati să «zburde» în libertate de către procurori”, a mai arătat Danciu. În cazul poliţistului agresat la Checea, liderul de sindicat a cerut M.A.I., I.G.P.R. şi I.P.J. Timiş „să demareze imediat aplicarea Procedurii de Sistem pentru gestionarea post eveniment la nivel instituţional a cazurilor de ultraj asupra personalului propriu”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite