Liceul cu Program Sportiv “Banatul” primeşte peste un sfert de milion de dolari din “Dosarul Transferurilor”

Liceul cu Program Sportiv “Banatul” primeşte peste un sfert de milion de dolari din “Dosarul Transferurilor”

Paul Codrea este acum antrenorul echipei ASU Poli Timişoara

Toţi condamnaţii în “Dosarul Transferurilor” au fost obligaţi la plata unor sume de bani către terţi, în urma sentinţei definitive dictate de Curtea de Apel Bucureşti. Cristian Borcea şi Ioan Becali trebuie să plătească datoria la LPS “Banatul” din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform minutei transmise de Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel obligă, în solidar, pe inculpaţii Cristian Borcea şi Ioan Becali la plata către partea civilă Liceul cu Program Sportiv “Banatul” din Timişoara a sumei de 265.000 de dolari, în echivalent în lei la cursul de schimb al BNR de la data efectuării plăţii. 
 
La acesta se adaugă dobânda legală de referinţă a BNR calculată de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Liceul sportiv din Timişoara a fost cel care l-a crescut pe Paul Codrea, astfel că trebuie să primească indemnizaţia de 265.000 de dolari pentru transferul fotbalistului la clubul italian Genoa. Transferul a avut loc în ianuarie 2011, când Codrea a ajuns la echipa din Seria B, de la Dinamo.

Suma declarată a fost 20.000 de dolari, însă în realitate italienii au plătit 2,75 milioane de dolari.

Marius Cociu, directorul LPS "Banatul" se află la Bucureşti pentru a participa la alegerile de la Federaţia Română de Fotbal. Acesta s-a arătat fericit că va intra o sumă aşa mare în vistieria liceului, dar nu se bucură de necazul lui Cristi Borcea şi Ioan Becali.

“Sunt nişte bani pe care-i aşteptăm. Nu înseamnă că ne bucurăm pentru ce au păţit aceşti oameni. Cu unii dintre cei condamnaţi am colaborat la un anumit nivel. Aşteptăm să vedem dacă şi când vom primi aceşti bani. Îi putem folosi pentru dezvoltare şi activitate sportivă. Există un Consiliu de Administraţie al LPS Banatul din care fac parte părinţi ai copiilor, reprezentanţi ai Consiliului Local Timişoara şi ai liceului şi se va hotărî în acest cadru ce e de făcut cu banii. De asemenea activitatea de clasă se poate îmbunătăţi. Chiar dacă ei vin de la disciplina fotbal, se pot folosi pentru handbal, volei, atletism”, a declarat Marius Cociu pentru siteul sport9.ro. 
 
Curtea de Apel a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Liceul cu Program Sportiv “Banatul” Timişoara în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Victor Becali.

Bani confiscaţi pe transferurile lui Contra şi Alexa 
 
Cristi Borcea, Ioan Becali şi Gheorghe Neţoiu au fost obligaţi la plata către partea civilă statul român - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a sumei de 405.992 lei şi a obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi), calculate în conformitate cu legislaţia fiscală, pentru transferul fotbalistului timişorean Dan Alexa de la Dinamo la Beijing.
 
Cosmin Contra, un alt jucător timişorean, a atras şi alte necazuri pentru Cristian Borcea şi Ioan Becali, pentru transferul de la Dinamo la Alaves. Curtea de Apel a dispus confiscarea sumelor de 593.750 dolari şi de 80.000 dolari, în echivalent în lei, de la Borcea, iar de la Becali 418.750 dolari, în echivalent în lei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: