Liceenii timişoreni vor concura într-un concurs inedit pentru combaterea drogurilor

Liceenii
timişoreni vor concura într-un concurs inedit pentru combaterea
drogurilor

Liceenii timiseni vor concepe sloganuri antidrog

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiş a găsit metoda ideală prin care să îi facă pe liceeni să nu consume droguri. 55 de unităţi de învăţământ vor participa la un concurs de idei pentru mesaje şi slogane împotriva consumului de substanţe stupefiante.

Un număr total de 55 de licee din Timiş vor intra într-un concurs de idei pentru a găsi un mod cât mai bun de a spune stop drogurilor. Fiecare liceu va constitui o echipă care va întocmi un slogan şi un mesaj împotriva consumului de droguri ce vor fi postate pe pagina de facebook a proiectului, ce va fi activă din zilele următoare. Echipa câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de like-uri. “Demarăm astăzi proiectul dedicat Zilei mondiale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri (26 iunie), realizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Agenţia Naţională Antidrog - Centrul Regional Timişoara şi care are drept scop prevenirea şi reducerea consumului de droguri", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Călin Dobra.

Proiectul nu are un titlu. Titlul e “…” – drogurile nu-ţi oferă nimic. Copiii vor propune un slogan, iar proiectul câştigător va da şi titlul proiectului judeţean. În locul celor trei puncte dintre ghilimele se va pune numele proiectului echipei câştigătoare. În 27 iunie, câştigătorii vor primi tricouri personalizate şi vor merge într-un club ca şi ambasadori ai Antidrog Timiş. “Vrem să facem un lucru care să implice copiii. Toată ideea este prevenţia, să te împotriveşti consumului de droguri. Rezolvarea problemelor nu e prin droguri. Soluţia nu sunt drogurile, există alte alternative”, spune consilierul judeţean Paul Moldovan, cel mandatat de ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) pentru a se ocupa de acest proiect.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: