Lecţia dată autorităţilor de copiii nemulţumiţi de starea unui teren de sport al şcolii. Cum i-au convins pe politicieni că vocea lor contează

Lecţia dată autorităţilor de copiii nemulţumiţi de starea unui teren de sport al şcolii. Cum i-au convins pe politicieni că vocea lor contează

Elevi ai Liceului Teologic Baptist din Timişoara, cerând să fie reparat terenul de sport aferent şcolii lor

Zeci de copii, elevi ai unei şcoli din Timişoara, au mers în Consiliul Local pentru a le cere primarului Nicolae Robu şi consilierilor locali să repare terenul de sport pe care îşi rup picioarele şi să igienizeze zona. Primarul a promis că se va interveni de urgenţă pentru reparaţii, iar pe termen lung se va realiza proiect de amenajare a întregii zone.

Zeci de copii de şcoală generală şi de liceu au oferit o lecţie de implicare civică şi au au mers marţi seara în Consiliul Local Timişoara pentru a solicita repararea terenului de sport al şcolii, care aparţine Primăriei Timişoara şi este dat în folosinţă Liceului Teologic Baptist. Vocea elevilor a fost Vlad  Radeş, elev în clasa a X-a. Astfel, elevii au pregătit pentru fiecare consilier local un dosar cu fotografii care arată situaţia dezastruoasă a bazei sportive din cauza căreia unii elevi au ajuns şi la spital cu răni la picioare.

„Prin bunăvoinţa Primăriei, 346 de elevi folosim terenul de sport al acestei baze din anul 2008. În fiecare zi, în jur de 100 de copii sunt nevoiţi să alerge pe un teren care s-a deteriorat sever în decursul anilor, dar şi în urma efectuării lucrărilor la aleea de pe malul Begăi, lucru care a dus la numeroase loviri, accidentări grave, în unele cazuri chiar fracturi, în urma cărora copii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul de Copii «Louis Ţurcanu»”, se arată în documentul înaintat Consiliului Local.

În discursul susţinut în faţa Consiliului Local, Vlad Radeş l-a avertizat pe primarul Nicolae Robu că Legea Sportului obligă primăria să întreţină bazele sportive pe care le deţine în condiţii bune. De asemenea, Vlad Radeş i-a cerut primarului să ia măsuri pentru igienizarea unor clădiri din zonă, ajunse adăposturi pentru oamenii străzii, care au şi provocat un incendiu acolo. „Pentru oraşul Timişoara, fiind o capitală europeană reprezintă un lucru nu tocmai dorit, aceste clădiri fiind chiar lângă pista de bicicletă de pe malul Begăi. Este crescută o jungă acolo. Solicităm igienizarea zonei şi reasfaltarea terenului până la avizarea unui proiect ulterior”, a arătat tânărul.

Primarul Nicolae Robu şi consilierul local Sorin Ionescu, director al Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara, i-au felicitat pe elevi pentru modul în care s-au mobilizat şi şi-au susţinut punctul de vedere. Robu s-a arătat „indignat” de faptul că şeful Direcţiei de Sport din Primăria Timişoara nu i-a adus la cunoştinţă situaţia în care se află baza sportivă şi a promis că se va interveni de urgenţă pentru asfaltarea terenului, urmând ca ulterior să se facă un proiect de modernizare a întregii zone. Consilierul local independent Adrian Orza a arătat că un proiect de modernizare a bazei a existat în urmă cu aproximativ nouă ani, dar a fost respins în Consiliul Local.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: