Lăsat cu buza umflată de Guvernul USL, Nicolae Robu se laudă cu proiectele semnate de vechea administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NIcolae Robu. FOTO: Arhivă
NIcolae Robu. FOTO: Arhivă

Nicolae Robu a semnat, la Bucureşti, cinci proiecte cu finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 100 de milioane de lei

Primarul Timişoarei nu a plecat doar în excursie la Bucureşti. După ce Guvernul Ponta i-a transmis că nu va aloca niciun ban din bugetul pe 2013, pentru proiectele promise de el în campania electorală, printre care bazinul de înot, sala polivalentă de 14.000 de locuri, centrura oraşului din zona de sud, Nicolae Robu a semnat totuşi mai multe proiecte europene.

Este vorba de contractele legate de reabilitarea liniilor de tramvai de pe strada Ştefan cel Mare, camerele de supraveghere din Timişoara, linia de troleibuz la Dumbrăviţa, reabilitarea străzii Văcărescu, în zona fostei halei a Pieţei Iosefin, cât şi extinderea şi modernizarea staţiilor mijloacelor de transport. Toate aceste proiecte aparţin însă vechii administraţii.

“Am fost la Bucureşti pentru a semna contractele de finanţare pentru cinci proiecte din fonduri euoropene. Invitaţia a venit de la ministrul Liviu Dragnea şi Sorin Maxim. Timişoara a avut cel mai mare număr de proiecte, în valoare de 100 de milioanede lei. Vom avea de lucru în următoarele 11-12 luni, cât este durata de implementare", a spus Robu.

Adrian Orza, consilierul local PNŢCD, a ţinută să îi spună primarului că nu este cazul să se laude cu proiectele semnate de administraţia Ciuhandu.

“Aceste proiecte au fost depuse din mandatul trecut, unele semnate în mandatul trecut. Trebuie spus că nu are legătură cu investiţiile din bugetul central. Să nu amestecăm lucrurile pentru că nu e cazul. Din păcate s-a ajuns să se spună despre vechea administraţie că nu are proiecte. Aveam multe proiecte, cu care se vor lăuda cei de acum. Ar fi fost corect ca la inaugurarea acestor proiecte să fie invitat şi Gheorghe Ciuhandu, pentru că lui i se datorează”, a spus Adrian Orza.

Prezent la şedinţa consiliul local, parlamentarul Sorin Grindeanu a ţinut să precizeze că el îşi va respecta cuvântul dat în campania electorală.

“Eu am promisiuni de la Victor Ponta că voi primii banii pentru construirea noii cl[diri pentru spitalului de copii. Însă de abia după ce vom avea rezultatele studiului de fezabilitate. Eu atâta am spus că fac şi îmi voi respecta promisiunea. De restul nu ştiu, nu e treaba mea”, a spus Grindeanu.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite