La Timişoara va fi realizat cel mai mare pod din pet-uri din lume

La Timişoara va fi realizat cel mai mare pod din pet-uri din lume

Constructia va fi realizata din 100.000 de pet-uri

Timişorenii pot contribui la un nou record mondial. EcoStuff doreşte realizarea celui mai mare pod din lume făcut din pet-uri. Proiectul „cu podu”, necesită cantităţi mari de sticle din plastic, iar oamenii sunt invitaţi să doneze aceste ambalaje.

Construcţia va fi instalată peste Bega, în zona restaurantului Flora. Scopul iniţiativei este să atragă atenţia asupra cantităţilor foarte mari de ambalaje din plastic care ajung în ape. Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puţin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decât se credea iniţial. Construcţia va fi ridicată între 3 -5 iunie, urmând ca odată inaugurată, de Ziua Mondială a Mediului, să fie accesibilă pentru două săptămâni.

Recordul precedent de acest tip a fost stabilit în 2011 în Lituania şi a însemnat realizarea unui brad de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri.

Prin încercarea de a doborî actualul record mondial organizatorii îşi propun să atragă atenţia asupra cantităţii enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Acest lucru este cauzat în principal de depozitările ilegale şi necontrolate a deşeurilor în zonele inundabile şi în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deşeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundaţiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile şi lacurile din România şi din întreaga lume.

Cei care doresc să ajute la realizarea acestei iniţiative trebuie să aducă pet-urile curate, neturtite şi cu dop, în fiecare zi, între orele 18.00 – 20.00, “La Căpiţe”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara, începând de luni, 5 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: