Krampus, demonul rău al iernii, a fost alungat din Timişoara cu crucea Sfântului Nicolae

Krampus, demonul rău al iernii, a fost alungat din Timişoara cu crucea Sfântului Nicolae

Prima ediţie a festivalului Krampus de la Timişoara a fost o reuşită

Krampus, apariţia încornorată care a defilat sfidător prin Piaţa Victoriei din Timişoara a fost până la urmă îngenuncheat de crucea Sfântului Nicolae.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce-ar fi poveştile fără personajele negative? Au farmecul lor, şi victoria binelui în finalul oricărui basm este cu-atât mai mulţumitoare cu cât personajul negativ este mai hain şi sfidător. Însă cel mai aşteptat happy-end este atunci când ‚‚cel rău’’ este adus pe calea cea bună.
 
Aseară, la Timişoara, în spectacolul organizat de Asociaţia Produrabil cu aportul artiştilor de la Deep6 Project şi Peregrinii, publicul a participat la îmblânzirea demonului Krampus.
 
A defilat sfidător prin Piaţa Victoriei însă a fost până la urmă îngenuncheat de crucea Sfântului Nicolae. 
Spectacolul pirotehnic realizat pe muzica originală compusă de Peregrinii a fost urmărit de un public numeros, şi mulţi spectatori, mai ales din cei mai în vârstă, l-au apostrofat pe personajul Krampus, care şi-a intrat foarte bine în rol. 
 
La final, în momentul victoriei binelui, când Sfântul Nicolae îl învinge şi supune pe demon, publicul a izbucnit în urale.

 
O tradiţie Central Europeană
 
În marile oraşe ale Austriei şi Germaniei, dar şi în Polonia, Cehia, Slovacia sau Ungaria, acest ritual de alungare a spiritelor rele e o tradiţie, copiii în special participă pentru a-şi dovedi curajul.
 
La noi, doar bastonaşele cârne au rămas din vremurile când şi la noi copiii răi le primeau de la Krampus în loc de cadou. 
 
Aseară, la prima ediţie a festivalului Krampus, la Timişoara, copiii care au avut curajul să îl înfrunte pe demonul urât, au primit cadou dulciuri din partea lui Moş Nicolae, iar la final s-au imortalizat în fotografii cu un Krampus îmblânzit şi prietenos.

 
Citiţi şi:


O tradiţie veche renaşte la Timişoara. Spiriduşul înfricoşător le aduce copiilor răi un bastonaş cârn în loc de daruri
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: